Tenis

"Novak je velikan, teško je bilo kome da ga poboljša?"

"Novak je velikan, teško je bilo kome da ga poboljša?"
"Novak je velikan, teško je bilo kome da ga poboljša?"

Tod Vudbridž, nekadašnji prvi teniser svijeta u dublu, smatra da Novak Đoković neće tražiti novog trenera umjesto Borisa Bekera.

"Za mene nije bila iznenađujuća vijest o kraju saradnje Novaka i Borisa – čest je slučaj da trener prvi ide kada igraču padne forma. Nekada taj pad forme nema nikakve veze s trenerom, a to je vjerovatno slučaj sada sudeći po svemu“, kaže Vudbridž i dodaje:

“Dok je Boris bio dio tima, Novakovi rezultati bili su nevjerovatni. Doveden je da pomogne u igri na travi i u finalima Slemova, to je i uradio, tako da je pitanje koje ćemo postavljati u sljedećim mjesecima ovo: ‘Šta Novak da uradi kako bi se dalje poboljšao?“.

Džon Mekinro, Andre Agasi i Patrik Rafter glavni su favoriti za nasljednika Borisa Bekera na mjestu trenera Novaka Đokovića, barem ako je suditi prema prognozama britanskih kladionica. Ipak, Vudbridž nije saglasan s tim.

“Novak je već velikan i nekome bi bilo vrlo teško da ga sada trenira. Kako neko uopšte da ga nadogradi? Ne poznajem nikoga ko bi sada mogao to da uradi, tako da je zdravorazumski zaključiti da će se vratiti timu s kojim je dobro funkcionisao u prošlosti – Marjan Vajda i ostatak ekipe. Formiraće usku i čvrstu grupu oko sebe koja će ga štititi i pomoći mu da povrati auru i samopouzdanje“, objašnjava 45-godišnji Australijanac, koji je u dublu osvojio 16 Gren slem trofeja.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije