Tenis

Novak kao tata krenuo pobjedom

Novak kao tata krenuo pobjedom
Novak kao tata krenuo pobjedom

Novak Đoković počeo je odbranu titule na Mastersu u Parizu sigurnom pobjedom u dva seta protiv Filipa Kolšrajbera – 6:3, 6:4.

Bio je ovo prvi meč koji je najbolji svjetski teniser odigrao po rođenju svog sina Stefana, prenosi B92.

Đoković nije blistao, ali je odigrao dovoljno dobro i pobijedio je njemačkog tenisera šesti put u njihovom sedmom međusobnom duelu.

Napravio je tri brejka i imao je kontrolu nad duelom u svakom trenutku. Rival Đokoviću u trećem kolu biće bolji iz duela Gael Monfis – Džon Izner.

Novak je savršeno počeo duel sa Kolšrajberom. Dobio je uvodni gem, a onda je odmah napravio brejk iako je Kolšrajber imao 30:0. Nijemac je napravio nekoliko grešaka, pa je Đoković uz četiri vezana poena poveo sa 2:0.

Srpski teniser imao je određenih problema u trećem gemu, ali je potvrdio brejk i poslije 10 minuta je vodio sa 3:0. Imao je Đoković i u četvrtom brejku brejk šanse i to dvije vezane, ali nije napravio dupli brejk, pa je Kolšrajber ostao u prvom setu – 3:1.

Od početka meča Novak je forsirao izlaske na mrežu čak i kada ne pripremi dobro poen, ali imao je odličan učinak. U petom gemu Nijemac je pripretio, stigao je do 40:40, ali je Đoković poveo sa 4:1.

Ono što je propustio u četvrtom, Đoković je nadoknadio u šestom gemu. Izborio se za tri vezane brejk šanse i drugu je pretvorio u velikih 5:1. Tu ipak nije bio kraj seta. Đoković se, kao što u poslednje vrijeme često čini, opustio u trenutku kada je servirao za set, pa je Kolšrajber vratio jedan brejk - 5:2. U osmom gemu Đoković je propustio brejk i set loptu velikom greškom, pa je ponovo morao da servira za set.

To je uz malu pomoć Kolšrajbera uspio, pa je poslije 38 minuta poveo sa 1-0 (6:3).

I drugi set počeo je slično kao i meč. Novak nije briljirao, ali je igrao dovoljno dobro, pa je napravivši još jedan brejk poveo sa 2:0. U nastavku seta gemovi su išli uz servis, što je potpuno odgovaralo Đokoviću. Nijemac je najbliži brejku bio u osmom gemu, ali ni tada nije stigao do brejk lopte.

Đoković je lako zadržao i naredni servis gem, pa je poslije 84 minuta prošao u treće kolo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije