Tenis

Novak poslije sedam godina na turniru između RG i Vimbldona

Novak poslije sedam godina na turniru između RG i Vimbldona
Foto: Ilustracija | Novak poslije sedam godina na turniru između RG i Vimbldona

Umjesto zabavljanja publike na egzibiciji Budls, Novak Đoković je izabrao drugačiju, mnogo ozbiljniju pripremu za Vimbldon. Srpski teniser potvrdio je učešće na turniru serije 250 u Istbornu, koji se igra od 26. juna do 1. jula, uoči samog starta trećeg grend slema.

Četvrti reket planete prvi put od 2010. nastupa na pripremnom nadmetanju za Otvoreno prvenstvo Engleske. Obično je poslije Pariza pravio pauzu sve do Londona, ali u sezoni velikih promjena, riješio je da mijenja i tu naviku.

- Prvi put idem u Istborn, čuo sam sjajne stvari i ovom turniru. Radujem se finom podešavanju moje igre na travi uoči Vimbldona - poručio je Đoković.

Srpski as preskočio je nadmetanja tokom ove nedjelje i eventualne duele sa Federerom, Vavrinkom i ostalima iz vrha u Haleu ili Kvinsu. U Istbornu će, naravno, biti prvi nosilac, a sljedeći najbolje rangirani igrač u žrebu je Gael Monfis (15. na listi), zatim slijede Džon Izner (21), Stiv Džonson (25)...

- Turnir je bio neverovatno kvalitetan i bez Đokovića, a ovo je sad još viši nivo - oduševljen je direktor takmičenja Gevin Flečer.

Istborn su ranije igrale samo dame, pa je turnir bolje rangiran na VTA turu (premijer serija), dok je na ATP turu mnogo slabiji, pripada seriji 250 i ima nagradni fond od 450.000 dolara. Branilac titule je Stiv Džonson, a 2015. pehar je podigao Denis Istomin, Uzbekistanac koji je eliminisao srpskog tenisera u drugom kolu Australijan opena.

Zbog silnih turbulencija od starta godine, Novak je pravio dosta izmjena u rasporedu. Igrao je prvo kolo Dejvis kupa iako nije planirao, zatražio je vajld-kard za Akapulko, sad i za Istborn. Tek treći put u karijeri će nastupiti u nedjelji pred sam grend slem.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije