Tenis

Novak sa Janovičem na startu US opena, Nadal mogući protivnik u polufinalu

Novak sa Janovičem na startu US opena, Nadal mogući protivnik u polufinalu
Novak sa Janovičem na startu US opena, Nadal mogući protivnik u polufinalu

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković počinje odbranu titule na US openu protiv Poljaka Jiržija Janoviča, odlučeno je žrijebom u Njujorku.

Đoković je osvojio četiri od posljednjih pet Gren slemova i trenutno ima 12 osvojenih najvećih turnira.

Mogući rival srpskog tenisera u drugom kolu je Jirži Veseli koji ga je pobjedio na Mastersu u Monte Karlu. Novak bi u trećem kolu mogao da igra protiv Martina Kližana, u osmini finala protiv Gaskea ili Iznera, u četvrtfinalu protiv Čilića ili Conge, a u polufinalu protiv Nadala ili Raonića.

U polovini žrijeba u kojoj je i srpski teniser nalazi se Rafael Nadal, dok je na drugoj strani kod Endija Marija Švajcarac Stan Vavrinka. Ono što bi trebalo napomenuti je i da je Huan Martin del Potro u polovini žrijeba u kojoj je i Marej. Marijev rival u prvom kolu biće Lukaš Rosol.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Viktor Troicki počinje turnir duelom sa Raduom Albotom, rival Dušana Lajovića je Benoa Per, dok Janko Tipsarević igra protiv Sema Kverija u prvom kolu.

Sva četiri srpska tenisera nalaze se u različitim četvrtinama žreba. Lajović je u Novakovoj polovini, dok su u donjoj polovini Tipsarević i Troicki.

US Open igra se za nagradni fond od 21.862.744 dolara.

Projektovana četvrtfinala:

Đoković – Čilić
Nadal – Raonić
Tim – Vavrinka
Nišikori – Marej

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije