Tenis

Obradović: Nećemo srljati

Obradović: Nećemo srljati
Obradović: Nećemo srljati

Bogdan Obradović, selektor teniske reprezentacije Srbije, rekao je da ne bježi od činjenice da je Srbija favorit u duelu sa Hrvatskom u meču prvog kola Svjetske grupe Dejvis kupa, ali je istakao da on i igrači neće srljati niti davati pretenciozne izjave.

Srbiju će predstavljati Đoković, Troicki, Krajinović i Zimonjić, a Hrvatsku Borna Ćorić, Mate Delić, Marin Draganja i Franko Škugor. Šanse Srbije sa Đokovićem su velike u svakom meču, a sada su uvećane zbog činjenice da Hrvati ne računaju na povrijeđenog Čilića.

"Nećemo srljati, niti davati pretenciozne izjave. Idemo od meča do meča, polako, koncentrisano i, naravno, pozitivnog razmišljanja. Želimo pobedu i to ne krijemo", rekao je Obradović za Tanjug.

Meč će biti igran u Kraljevu, od 6. do 8. marta, a Obradović je istakao da je velika želja svih u TS Srbije da se tenis populariše i van Beograda.

"Siguran sam da ćemo imati veliku podršku navijača, jer znam da Kraljevčani vole sport i da ne štede dlanove i grla. Ne očekujem nikakve probleme, verujem da će sve biti fer i korektno, jer i najmanji eksces bi štetio i našim igračima. Navijanje nama ide u prilog, a protiv rivala. Tako je svuda u svetu, tako će biti i u Kraljevu", dodao je Obradović.

Mrlju na ovaj meč proteklih dana bacila je vijest da je možda bilo malverzacija sa prodajom ulaznica. Pokrenuta je istraga, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je juče da je za prvo kolo Dejvis kup u Kraljevu, za slobodnu prodaju planirano 297 od 3.228 kompleta karata. TS bio je obavezan da 800, od ukupnog broja štampanih kompleta karata preda Međunarodnoj teniskoj federaciji i reprezentaciji Hrvatske.

"Prodaji je namenjeno 2.428 kompleta, 107 kompleta je prodato na blagajni, a 190 će biti pušteno na dan meča. Ostatak od 2.131 komplet dat je fizičkim i pravnim licima", kazao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije