Tenis

Ovacije Monfisu i Troickom

Ovacije Monfisu i Troickom
Ovacije Monfisu i Troickom

MADRID - Publika na teniskom mastersu u Madridu sa oduševljenjem je ispratila finiš meča prvog kola između Gael Monfisa i Viktora Troickog, koji su priredili mali šou.

Francuz (13. nosilac) je juče pobijedio Troickog poslije možda i najbolje partije ove sezone, rezultatom 6:2, 6:0, ali težak poraz nije spriječio srpskog tenisera da se našali makar i pri rezultatu 5:0 za rivala. Troicki je nervozu iskalio tako što je uništio dva reketa, zbog čega je prvo bio opomenut i onda mu je oduzet poen, a takva sudijska odluka nije se svidjela Monfisu pa je namjerno pogriješio, prenio je portal "Blica". Francuz je poslao lopticu u aut i poklonio oduzeti poen Troickom. Igrači su zatim imali "okršaj" na mreži uz razmjenu fantastičnih udaraca. Posljednji gem je trajao skoro kao prethodnih pet, bilo je šest izjednačenja, a kako je Monfisa mučilo sunce prilikom servisa, jer mu je išlo pravo u oči, Troicki mu je ponudio svoje naočari. Šalu velikih sportista publika je pozdravila ovacijama, a oni su se na mreži pozdravili srdačnije nego što je to običaj poslije mečeva. Nakon zabave, Monfis će se spremanti za novi susret, a igraće sa boljim iz duela Martin Kližan (Slovačka) - Marsel Granoljers (Španija).

U ponedjeljak naveče uspješan je bio Hrvat Marin Čilić (9). Rezultatom 7:5, 6:1 pobijedio je Čeha Jeržija Veselija za tek treći trijumf ove sezone. Prethodno je, zbog povreda ramena, igrao na samo tri turnira, a najbolji plasman mu je bilo četvrtfinale u Monte Karlu, gdje je izgubio od prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića. Za četvrtu pobjedu boriće se sa boljim iz meča Fernadno Verdasko (Španija) - Giljermo Garsija Lopez (Španija). Belgijanac David Gofan savladao je Letonca Ernestsa Gulbisa sa 3:6, 6:1, 7:5, Luka Vani, kvalifikant iz Italije, pobijedio je Australijanca Bernarda Tomića rezultatom 3:6, 6:4, 7:6 (1), a Italijan Fabio Fonjini Kolumbijca Santijaga Hiralda 6:2, 6:3.

Amerikanka Serena Vilijams (1) nije imala problema u drugom kolu WTA turnira u Madridu i pobijedila je sunarodnicu Sloan Stivens rezultatom 6:4, 6:0

"Ona je teška protivnica. Nikada u duelu s njom nisam dobila set 6:0 i mislim da neću to moći ponovo uraditi", rekla je Vilijamsova.

Ona će igrati sa Bjeloruskinjom Viktorijom Azarenkom, koja je rezultatom 6:3, 6:3 pobijedila Hrvaticu Ajlu Tomljanović. Čehinja Petra Kvitova (4) savladala je Amerikanku Koko Vandevege 6:4, 2:6, 6:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije