Tenis

Pali Berdih i rekordi, Đoković šampion Monte Karla

Pali Berdih i rekordi, Đoković šampion Monte Karla
Pali Berdih i rekordi, Đoković šampion Monte Karla

Novak Đoković savladao je danas Čeha Tomaša Berdiha rezultatom 7:5, 4:6, 6:3 i drugi put osvojio turnir u Monte Karlu. Bila je to 52. titula u karijeri za najboljeg tenisera svijeta, koji sada u međusobnim duelima sa Berdihom vodi 19:2.

Đokoviću je ovo 23. titula na turnirima iz serije 1.000, čime se izjednačio sa Rodžerom Federerom na drugom mjestu vječne liste. Prvi je Španac Rafael Nadal, kojeg je Nole u subotu izbacio u polufinalu Monte Karla (6:3, 6:3), sa 27 trofeja. Takođe, srpski teniser postao je jedini igrač u istoriji kojem je pošlo za rukom da osvojio prva tri mastersa u sezoni, pošto je prethodno slavio u Indijan Velsu i Majamiju, a osvojio je i Australijen open.

"Prvo želim da čestitam Berdihu na odličnoj igri. Mislim da je zaslužio ovaj trofej koliko i ja. Meč je bio težak, ali sam na kraju ipak uspeo da osvojim trofej. Hvala mom timu i ovoj divnoj publici", rekao je Đoković.

Nakon teško dobijenog prvog seta, Đoković je poveo 3:2 u drugom, ali onda je kiša prekinula meč. Pauza od oko sat vremena više je prijala Berdihu, koji je odličnom igrom uspio da osvoji set i vrati neizvjesnost u meč. Međutim, nade češkog tenisera da bi mogao do 11. titule u karijeri ugašene su već na otvaranju trećeg seta. Novak je brzo stigao do 4:0 i rutinski priveo meč kraju. Đoković je za trijumf u Monte Karlu dobio 628.100 evra, dok je Berdih zaradio 308.000.

U konkurenciji dublova slavila su braća Bob i Majk Brajan. Amerikanci su bili bolji od Italijana Simonea Bolelija i Fabija Fonjinija rezultatom 7:6 (3), 6:1, poslije sat i 10 minuta igre. To je peti trofej za braću Brajan u Monte Karlu, a 106. ukupno.

Posljednjih deset osvajača

2015. Novak Đoković

2014. Stanislas Vavrinka

2013. Novak Đoković

2012. Rafael Nadal

2011. Rafael Nadal

2010. Rafael Nadal

2009. Rafael Nadal

2008. Rafael Nadal

2007. Rafael Nadal

2006. Rafael Nadal

Srpkinje u B grupi

Teniska reprezentacije Srbije izborila je plasman u Svjetsku B grupu Fed kupa, pošto je juče u Novom Sadu povela sa nedostižnih 3:1 nad Paragvajem. Odlučujući poen Srbiji donijela je Aleksandra Krunić, koja je bila bolja od Monserat Gonzales rezultatom 6:0, 6:2. Prethodno je Veronika Sepede-Rojg pobijedila Ivanu Jorović 3:6, 6:2, 6:1. Ovaj meč trebalo je da počne Ana Ivanović, koja se požalila na povredu prsta, pa je selektor Tatjana Ječmenica odlučila da šansu ukaže 17-godišnjoj teniserki. Dan ranije Krunićeva je savladala Rojgovu (6:1, 6:3), dok je Ivanovićeva bila ubjedljiva u meču sa Gonzalesovom (6:2, 6:0).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije