Tenis

Pariz čeka novog viteza: Đoković ili Marej (VIDEO)

Pariz čeka novog viteza: Đoković ili Marej (VIDEO)
Pariz čeka novog viteza: Đoković ili Marej (VIDEO)

Novak Đoković i Endi Marej sastaju se u nedjeljnom finalu Rolan Garosa, a pobjednik će osvojiti svoju prvu titulu u Parizu.

Najbolji teniser svijeta pokušava da kompletira sva četiri Gren slema i postane tek treći čovjek u istoriji tenisa, a prvi od 1969. godine koji će osvojiti četiri najveća turnira u nizu.

Sa druge strane, Marej u svom desetom Gren slem finalu pokušava da osvoji treći trofej poslije slavlja na US openu i Vimbldonu.

Biće do 34. međusobni duel dvojice najboljih tenisera svijeta, a Đoković vodi u pobjedama sa 23-10.

Ove godine odigrali su tri meča, sva tri u finalima velikih turnira. U finalu Australijan opena Đoković je slavio sa 3-0, srpski teniser je bio bolji i u finalu Mastersa u Madridu sa 2-1, a Marej je uzrvatio u finalu Rima kada je bio mnogo odmorniji i kada je slavio sa 2-0.

Đoković i Marej su do sada odigrali devet Gren slem mečeva i Novak vodi sa 7-2 u pobjedama. Što se tiče Gren slem finala, ovo će biti sedmi put da njih dvojica odlučuju o tituli, a Novak je dobio četiri okršaja, sva četiri na Australijan openu.

Što se tiče svih finala ukupno, ovo će biti 17. finale Đokovića i Marija, a Novak i u tom segmentu vodi – 9:7. Ovo će biti i njihov peti okršaj na šljaci, a Đoković je dobio tri od prethodna četiri meča, uključujući i jedini odigran na Rolan Garosu prošle godine.

U svakom slučaju, u nedjelju nas očekuje još jedan veliki duel dvojice trenutno daleko najboljih igrača svijeta.

Novak uživo pred finale: Igrica sa porodicom i navijačima

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je veče pred finale Rolan Garosa podjelio atmosferu iz svog štaba sa navijačima.

On je zajedno sa bratom Markom, ženom Jelenom, te članovima porodice, njegovog tima i prijateljima pokušao da se opusti pred duel sa Endijem Marejem.

Novak je igrao poznatu društvenu igru pogađanja, a na startu je u centru pažnje bio Marko Đoković.

On se uživo javio putem fejsbuka, a za manje od sat vremena video je imao preko 8.000 komentara na više svjetskih jezika, kao i preko 30,000 lajkova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije