Tenis

Petrović: Privilegija trenirati s Pilićem

Petrović: Privilegija trenirati s Pilićem
Foto: N.N. | Petrović: Privilegija trenirati s Pilićem

Talenat petnaestogodišnjeg Dražena Petrovića, tenisera prnjavorskog Olimpa 2000, primijetio je legendarni trener Nikola Pilić. Dao mu je dobre savjete, a odrađen je i zajednički trening.

"Mnogo mi znači što me trener Pilić primijetio. On je jedan od najvećih trenera na svijetu i privilegija je trenirati s njim. Bio sam s trenerom Bojanom Mičićem kod njega u utorak u Opatiji, odradili smo trening, posavjetovao nas je šta treba da radimo da bih bio dobar u seniorskoj karijeri. Dogovorili smo da povremeno treniramo zajedno i radujem se novim treninzima i savjetima", rekao je Petrović, trenutno 88. na listi Tenis Evrope, koji će uskoro tokom turnira u Velom Lošinju ponovo trenirati s Pilićem.

Pilić, koji je trenirao brojne asove poput Novaka Đokovića, Petrovića je primijetio tokom turnira Tenis Evrope u Rijeci, gdje je gubio 0:5, a zatim pobijedio sa 7:6, 6:0. Bilo mu je zanimljivo i Draženovo ime, zbog legendarnog hrvatskog košarkaša Dražana Petrovića.

"Pilić smata da je Dražen dosta dobar, tehnički stoji kako treba, samo treba jačati, povećavati količinu vremena na terenu i u naredne tričetiri godine ćemo pokušati da prođemo kvalifilacije na ITF fjučersima. Daćemo sve od sebe, ali nije lako prognozirati", rekao je Mičić.

Petrović pet puta sedmično dolazi iz Prnjavora u Banjaluku na treninge, a kada krene u srednju školu preseliće u Banjaluku i treniraće dva puta dnevno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije