Tenis

Pljusak zaustavio nalet Đokovića, meč s Dimitrovim odložen

Pljusak zaustavio nalet Đokovića, meč s Dimitrovim odložen
Foto: Tanjug/AP | Pljusak zaustavio nalet Đokovića, meč s Dimitrovim odložen

Novak Đoković u osmini finala Mastersa u Sinsinatiju igra protiv prošlogodišnjeg pobjednika Bugarina Grigora Dimitrova - 2:6, 6:3, 2:1.

Meč je po drugi put prekinut zbog pljuska pri rezultatu 2:1 za Đokovića u 3. setu i napravljenog brejka, i odložen je za petak.

Đoković je u drugom kolu pobijedio Adrijana Manarina u tri seta 4:6, 6:2, 6:1, dok je Dimitrov savladao Mišu Zvereva 7:6 (5), 7:5.

Bugarski teniser nema pozitivan skor sa Đokovićem jer je dobio samo jedan od osam međusobnih duela, ali je imao samopouzdanja pred meč trećeg kola Sinsinatija.

"To je Novak, on može da uradi sve. Počeo je da pronalazi svoj momentum i igra dobro. Igra se na dva dobijena seta i dopadaju mi se moje šanse", rekao je Dimitrov, koji je u Sinsinatiju dobio devet od posljednjih deset mečeva u Sinsinatiju.

Đoković nije bio zadovoljan kako je odigrao prve mečeve, ali i dalje ima najviše ciljeve.

“Stvarno želim da osvojim ovaj turnir. Još uvek sam na turniru i možda ću biti u prilici da igram za titulu. Ali definitivno moram da igram bolje nego što sam igrao prvih nekoliko mečeva. Definitivno sam motivisan da odem daleko na ovom turniru", rekao je Đoković.

Novak je na startu djelovao sigurno, lako je dobio gem na svoj servis, ali onda je Dimitrov počeo da dominira.

Ili je Đoković počeo mnogo da griješi. Nije ga služio bekhend, njegovo najjače oružje, dok je Bugarin bio odličan na servisu i imao je veliki broj “ubačenih” prvih servisa. Novak je igrao prilično slabo, servis mu je odjednom postao opasan samo na momente, udarci su mu bili neubjedljivi, imao je ogroman broj neiznuđenih grešaka, iako je s vremena na vrijeme savršeno pogađao linije.

I ono što je zanimljivo, Đoković je gubio i nije skidao ironični osmijeh s lica. Prvi set osim tog uvodnog gema kao da nije ni igrao.

U drugom setu Novak je promijenio opremu, zelenu majicu je zamijenio belom, i biće da nema veze, ali Đoković je zaista zaigrao bolje. Ali, u isto vrijeme i Dimitrov je pokazao svoju ćud, počeo je mnogo da griješi, imao previše neiznuđenih grešaka, iako je prvi uzeo brejk. Nakon toga Novak je počeo da pogađa linije, da napada Bugarina bekhendom i forhendom, a ovaj je griješio čak i u smečevima koje mu je Novak servirao kao na tacni.

I samo što je Đoković izjednačio na 1:1 u setovima uslijedila je provala oblaka. Djelovalo je da će meč moći da se nastavi, prognoza je govorila da je u pitanju prolazno naoblačenje, međutim, usijledio je pravi potop I igrači su poslati u svlačionicu.

Po povratku na teren Novak se "nije ohladio", nastavio je da pritiska Dimitrova, ali je novi pljusak prekinuo nalet Đokovića i igrači su ponovo morali u svlačionicu, a meč je definitivno odložen.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije