Tenis

Pogledajte bravuru Novaka Đokovića u Pekingu (VIDEO)

Pogledajte bravuru Novaka Đokovića u Pekingu (VIDEO)
Pogledajte bravuru Novaka Đokovića u Pekingu (VIDEO)

PEKING - Put do šeste titule Novaka Đokovića u Pekingu pokazao je da najbolji svjetski teniser igra možda najbolju sezonu u životu.

Koliko je danas bio dobar u finalu protiv Rafaelam Nadala možete da pogledate u videu.

Srpski teniser Novak Đoković nastavio je vladavinu u Pekingu, gdje je trijumfovao šesti put. Titulu je odbranio deklasiravši Španca, a onda je oduševio navijače obrativši im se sa nekoliko rečenica na kineskom jeziku.

Nole je slavio rezultatom 6:2, 6:2, a ovo mu je sedma pobjeda u posljednjih osam mečeva sa Špancem, s kojim ima skor 22-23. Prvi teniser svijeta od početka je diktirao igru, pravio je odlične poteze, tako da osma ovosezonska i 56. titula u karijeri nije dolazila u pitanje.

Srbin ima niz od 29 pobjeda i dva trijumfa ga dijele od Nadala, koji je na Rolan Garosu bio nepobjediv od 2005. do 2009.

"Čestike Novaku za ovo finale, ali i za sve što radi. On ima jednu od najboljih sezona u istoriji našeg sporta. I za mene je ovo bila dobra sedmica, bez obzira na poraz u finalu", rekao je Nadal.

Đoković je za titulu na turniru, koji je igran za nagradni fond od 2.700.510 dolara, dobio 654.725 dolara, dok je Nadalu pripalo 295.180.

Za najbolje tenisere svijeta nema odmora. Ove sedmice će igrati u Šangaju, gdje će se Đoković boriti za 25. masters titulu. On će, kao prvi nosilac, takmičenje početi od drugog kola, u kojem će se sastati sa boljim iz meča Martin Kližan (Slovačka) i Že Žang (Kina). U trećem kolu rival bi mu mogao biti Felisijano Lopez (Španija, 15), u četvrtfinalu: David Ferer (Španija, 7), Rišar Gaske (Francuska, 11), Fernando Verdasko (Španija)..., a u polufinalu: Endi Mari (Velika Britanija, 3), Tomaš Berdih (Češka, 5), Žil Simon (Francuska, 10), Džon Izner (SAD, 13)...

Prije finala ne može da se sastane sa Rodžerom Federerom (Švajcarska, 2), Stanom Vavrinkom (Švajcarska, 4), Keijem Nišikorijem (Japan, 6), Rafaelom Nadalom (Španija, 8), Milošem Raonićem (Kanada, 9)... Nole, šampion iz 2012. i 2013. godine, u Šangaju će braniti 360 bodova.

Watch this! Stunning tennis from both #Djokovic and #Nadal inc. a tweener! Crowd go crazy! #tennis #ChinaOpen http://t.co/wRZIkZFnDq

— TennisTV (@TennisTV) October 11, 2015
 

Had a great @chinaopen...thanks @nolefam for your cheers...im off to Shanghai :)Odličan China Open iza mene :) Hvala #NoleFam na podršci, vidimo se u Šangaju!

Posted by Novak Djokovic on 11. listopad 2015

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije