Tenis

Preokret za četvrtfinale

Preokret za četvrtfinale
Preokret za četvrtfinale

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale mastersa u Rimu trijumfom nad Argentincem Huanom Monakom.

Đoković je do šestog trijumfa u isto toliko međusobnih duela s argentinskim teniserom juče došao sa 4:6, 6:2, 6:3, poslije dva sata i 21 minuta igre.

Srpski teniser će u borbi za plasman u polufinale igrati s boljim iz susreta između Argentinca Huana Martina del Potra i Žo-Vilfrida Conge iz Francuske.

Najbolji teniser na svijetu nije pružio sjajnu partiju protiv Monaka, a do trijumfa je došao poslije preokreta, pošto je izgubio prvi set. Veliki problem obojici je pravio jak vjetar u Rimu, ali su u prvom setu presudile brojne greške koje je Đoković napravio.

"On je odlučnije ušao u meč, bio je agresivniji igrač. Ja sam pokušavao da pronađem svoju igru, svoj ritam i dosta sam bio frustriran time što nisam uspevao to da uradim u prvih sat vremena meča. Međutim, smogao sam snage i pronašao sam neophodnu koncentraciju", kazao je Đoković za B92.

Prvi teniser svijeta je pokazao koliko je bio nezadovoljan svojom igrom, pošto je u pauzi bacio i slomio reket.

"Ne služi sigurno kao dobar primer i ne ponosim se time, ali donekle mi pomaže da nekako ispraznim te loše emocije i frustracije i da nastavim dalje", dodao je Nole.

U nastavku srpski teniser je pronašao pravi ritam, a kada je izjednačio nije dao Argentincu ni šansu da ga prvi put u karijeri pobijedi.

Tomaš Berdih je obezbijedio plasman u četvrtfinale pobjedom nad Nikolasom Almagrom od 7:6, 6:3. Takođe, David Ferer je pobijedio Žila Simona 2:0 (6:0, 7:6).

U ženskoj konkurenciji u četvrtfinalu je Serena Vilijams, koja je sa 6:3, 6:1 lako izašla na kraj s Anabel Medinom Garigez, dok je prošla i Vensu Vilijams. Ona je sa 6:4, 6:3 porazila Samantu Stosur. Petra Kvitova je igrala tri seta sa Soranom Kirsteom, ali je prošla dalje (6:2, 5:7, 6:2), kao i Angleik Kerber, koja je sa 6:4, 6:1 izbacila Juliju Gerges.

Ni dan ranije na mastersu nije bilo većih iznenađenja, a favoriti su se očekivano plasirali u osminu finala. Samo tri dana poslije osvajanja titule u Madridu, Rodžer Federer je rutinski savladao Karlosa Berloka u dva seta 6:3, 6:4. Rafael Nadal se oporavio od rane eliminacije u Madridu i pobijedio Florijana Majera sa 6:1, 7:5. Srpski teniser Janko Tipsarević, koji je bio osmi nosilac na turniru, završio je učešće pošto je od njega u dva seta sa 6:3, 6:1 bio bolji Stanislas Vavrinka. Švajcarac se u trećem kolu sastaje sa domaćim teniserom Andreasom Sepijem, koji je u tri seta sa 2:6, 7:6, 7:5 savladao Amerikanca Džona Iznera.

"Ne bih da potcenjujem Stanislasa Vavrinku, ali mislim da je ovo bio moj najgori meč ove godine", bio je kratak Tipsarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije