Tenis

RG: Đoković izgubio prvi set, kiša opet prekinula meč

RG: Đoković izgubio prvi set, kiša opet prekinula meč
RG: Đoković izgubio prvi set, kiša opet prekinula meč

Kiša je konačno stala pa je počeo tenis na Rolan Garosu. Novak Đoković igra protiv Roberta Bautiste Aguta na Filip Šatrijeu.

Đoković – Bautista Agut 3:6

Đoković se bori za 28. uzastopno četvrtfinale nekog Gren slema, a rival mu je 28-godišnji Španac koji igra za prvo u karijeri.

Prvi i 16. teniser svijeta se sastaju peti put, a Đoković je dobio sva četiri prethodna duela, izgubivši samo jedan set. Posljednji prije 25 dana u Madridu je dobio sa 6:2, 6:1.

Tok meča:

Posle više od jednog dana pauze Novak je opet na šljaci, a već u prvom gemu stigao je do brejka. Međutim, ne uspijeva da ga kapitalizuje, loše servira, osvaja samo dva poena iz šest pokušaja, pa Španac vraća rezultat u egal (1:1).

Nakon dva sigurna gema obojice tenisera, Agut bez problema osvaja i treći, a onda opet koristi Srbinove greške i pravi novi brejk za neočekivani preokret na 4:2.

Iako je Španac u tim trenucima "letio" po terenu i "šetao" Đokovića sa jedne na drugu stranu, Srbin u sedmom gemu podiže na noge publiku sjajnim poenom poslije izlaska rivala na mrežu.

To pokreće Đokovića do novog brejka i egala, ali ne preokreće i situaciju na terenu pa Agut opet uspijeva da oduzme servis najboljem igraču svijeta i stigne do servis-gema za osvajanje seta (5:3).

Đoković je dao sve od sebe da se izvuče iz problema, bio je agresivan, ali Agut odbija sve napade te izlaskom na mrežu stiže do seta sa 6:3.

U međuvremenu je kiša opet počela da pada pa je meč prekinut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije