Tenis

Rafa u polufinalu Rolan Garosa

Rafa u polufinalu Rolan Garosa
Foto: N.N. | Rafa u polufinalu Rolan Garosa

Rafael Nadal, najbolji teniser svijeta, dominirao je u nastavku meča četvrtfinala Rolan Garosa protiv Dijega Švarcmana iz Argentine.

Rumunija je na nogama, a da li će joj Simona Halep prirediti veliku radost i proći u finale RG. Kvota na nju je 1,90, a na Muguruzu 1,80. Pogledajte sve MOZZART kvote za Rolan Garos.

Meč je prekinut u srijedu pri rezultatu 4:6, 5:3, a u četvrtak nastavljen, pa je Španac izašao na teren skroz drugačiji i trijumfovao rezultatom – 4:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Švarcman je igrao sjajno prvog dana, sve do prvog prekida zbog kiše. Apsolutno je kontrolisao igru, pravio dosta grešaka, ali i mnogo vinera i samim tim kontrolisao tempo meča.

Kada su se teniseri vratili poslije prekida zbog kiše, Argentinac je imao set i brejk prednosti, a kada su završili igru tog dana Nadal je servirao za drugi set.

Narednog dana ništa se nije promijenilo, Švarcmanu je ritam totalno poremećen, Rafa se konsolidovao, zaigrao bolje i samim tim rutinski završio meč u svoju korist.

Najbolji 'šljakaš' svih vremena u polufinalu sastaće se sa boljim iz duela Huan Martin del Potro (Argentina) i Marin Čilić (Hrvatska).

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije