Tenis

Raonić vratio Kirjosa na odmor, Conga na Novaka, Sten se samo zagrijao

Raonić vratio Kirjosa na odmor, Conga na Novaka, Sten se samo zagrijao
Foto: Tanjug/AP | Raonić vratio Kirjosa na odmor, Conga na Novaka, Sten se samo zagrijao

Miloš Raonić, Žo-Vilfred Conga i Stanislas Vavrinka plasirali su se u drugo kolo Australijan opena.

U vjerovatno derbiju prve runde Raonić je bez previše problema eliminisao najveću nadu Australije Nika Kirjosa u tri seta, sa 6:4, 7:6 (5), 6:4.

Tok meča umnogome je odlučila završnica prvog seta kada je poslije neizvjesne borbe bez ijedne brejk prilike u prvih devet gemova, Kanađani u desetom iskoristio pad koncentracije rivala i iz trećeg pokušaja stigao do brejka za 1-0.

Sličan tok imao je i drugi set, nije bilo brejk prilika opet do desetog gema kada opet Raonić prvi stiže do te šanse, ali Kirjos ovaj put uspijeva da se odbrani.

Uslijedio je jednako neizvestan taj-brejk u kojem je više strpljenja imao Kanađanin koji stiže do 2-0 i tako trasira put ka pobjedi.

Kirjos uspijeva da se odbrani od naleta Raonića na otvaranju trećeg seta, spasava dvije brejk lopte, ali ne i treću u petom gemu kada Kanađanin stavlja tačku na meč.

Raonić će u drugom kolu igrati protiv Stena Vavrinke koji je na meču sa Ernestsom Gulbisom uspio samo da se malo bolje zagrije.

Letonac je dobio prvi set 6:3, ali je pri vođstvu Švajcarca 3:1 u drugom bio primoran da mu preda meč.

Pobjedu u tri seta ostvario je i iskusni Conga nad Slovakom Martinom Kližanom sa 6:4, 6:4, 7:6 (5) i izborio duel sa Novakom Đokovićem.

Francuz i Srbin imaju dugu zajedničku istoriju, Novak je prije 11 godina upravo protiv Conge stigao do prve titule u Melburnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije