Tenis

Rodžer Federer u osmini finala turnira u Monte Karlu

Rodžer Federer u osmini finala turnira u Monte Karlu
Rodžer Federer u osmini finala turnira u Monte Karlu

Prvi teniser svijeta Rafael Nadal (prvi nosilac) i Rodžer Federer (4) izborili su osminu finala mastersa 1.000 u Monte Karlu pošto su danas pobijedili Teimuraza Gabašvilija, odnosno Radeka Štepaneka.

Španac Nadal je u drugom kolu savladao Rusa sa 6:4, 6:1, a u narednoj rundi takmičenja će igrati protiv Italijana Andreasa Sepija. Lakši posao je imao Švajcarac Fededer, koji je tražio pozivnicu od organizatora za nastup na turniru na kojem nije igrao prethodne dvije godine. Čeha Štepaneka je pobijedio rezultatom 6:1, 6:2 i igraće sa Lukašom Rosolom, takođe češkim teniserom. Rosol je eliminisao Majkla Ljodru, kvalifikanta iz Francuske, pobjedom od 6:4, 6:4. Kanađanin Miloš Raonić (8) je nakon preokreta savladao Jen-Hsun Lua iz Tajvana sa 6:7 (4), 6:2, 6:1.

"Uradio sam dosta dobrih stvari, ali malo sam razočaran disciplinom na kraju prvog seta. U nastavku sam igrao dobro, stvarao sam prilike na njegove servise. Želim da igram bolje na šljaci nego prošle godine. Radio sam na kretanju i pristupu igri i trudim se da budem agresivan", istakao je Raonić, koji će u osmini finala igrati sa pobjednikom meča Tomi Robredo (Španija, 11) - Žulijan Beneto (Francuska).

Danas će na teren branilac titule Novak Đoković (2). Najbolji srpski teniser će se za plasman u četvrtfinale boriti sa pobjednikom meča Gael Monfis (Francuska) - Pablo Kareno Busta (Španija), a do tog duela je stigao u utorak za samo 45 minuta igre protiv Španca Alberta Montanjesa (6:1, 6:0). Nole, koji je bio slobodan u prvom kolu, istakao je da je zadovoljan nastupom.

"Za prvi meč na šljaci, ovo je sjajno. Izgubio sam samo jedan gem i što je najbitnije, nisam imao oscilacija u igri. Sa druge strane, rival mi je bio teniser koji je specijalista za šljaku, međutim nije igrao na najvišem nivou. Mnogo je grešio. Nisam mu dozvolio da uđe u ritam, menjao sam uglove, izlazio na mrežu i bio agresivan. Veoma dobar prvi meč", rekao je Đoković, a prenio njegov sajt.

Rezultati turnira koji se igra za nagradni fond od 2.884.675 evra, 2. kolo: Rodžer Federer (Švajcarska, 4) - Radek Štepanek (Češka) 6:1, 6:2, Fabio Fonjini (Italija, 10) - Roberto Bautista Agut 7:6 (6), 6:4, Miloš Raonić (Kanada, 8) - Jen-Hsun Lu (Tajvan) 6:7 (4), 6:2, 6:1, Lukaš Rosol (Češka) - Majkl Ljodra (Francuska) 6:4, 6:4, Andreas Sepi (Italija) - Pablo Anduhar (Španija) 7:6 (5), 5:7, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije