Tenis

Serena ima više grend slem titula nego njena protivnica godina

Serena ima više grend slem titula nego njena protivnica godina
Foto: Arhiva | Serena ima više grend slem titula nego njena protivnica godina

Australijan open iz dana u dan postaje sve zanimljiviji, a u subotu ćemo imati priliku da gledamo veoma interesantan meč. Jedna od najdominantijih teniserki svih vremena Serena Vilijams će izaći na „crtu“ mladoj Ukrajinki Dajani Jastremskoj, koja je skoro godinu dana mlađa od Serenine prve grend slem titule.

Amerikanka je prvi grend slem trofej podigla 11. septembra 1999. godine, dok se teniserka iz Odese rodila 15. maja 2000 godine. To nije sve, Serena ima više grend slem titula, nego što njena protivnica ima godina. Police nekadašnje prve teniserke svijeta su ukrašene sa čak 23 najprestižnije titule, dok njena rivalka ima 18 godina.

Serena Vilijams(37) je apsoultni favorit u ovom meču, ali takođe veoma je oprezna pred duel sa 57 teniserkom svijeta.

"Stigla je veoma daleko. Došla je ovde da pobijedi", rekla je sedmostruka šampiona prvog grend slema u sezoni.

Upravo je Serena bila najveći uzor talentovanoj ukrajinskoj teniserki, dok je maštala o karijeri koja je danas uspješna stvarnost. Jastremska u izjavi pred sljedeći meč, nije štedila riječi kada je pričala o svojoj heroini iz djetinjstva.

"Gledala sam je uvijek. Kada bi ona vrisnula u toku meča, to bih uradila i ja kod kuće. Poslije svake njene pobjede, bih pomislila da je ovo naša zajednička pobjeda. Ovo je ostvarenje sna, daću sve od sebe da je pobijedim. Uvijek sam maštala da ćemo jednog dana imati meč u velikoj areni", rekla je uzbuđeno jedna od najperspektivnijih teniserki današanjice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije