Tenis

Simbolična poruka Đokovića: Baš ne volim kad padam

Simbolična poruka Đokovića: Baš ne volim kad padam
Foto: Foto: Tanjug | Simbolična poruka Đokovića: Baš ne volim kad padam

Prvi korak Novaka na travi ličio je na one koje je pravio u prethodnih sedam godina po nadmetanjima zabavnog karaktera uoči Vimbldona. Prvi put još od 2010, Đoković je odigrao zvaničan pripremni meč za treći grend slem, ali je i on ličio na egzibicioni.

Ne toliko zbog nedovoljno jakog otpora 75. igrača svijeta Vaseka Pospišila, već zbog toga što se srpski teniser dobro zabavio u drugom kolu Istborna - 6:4, 6:3, a dobro raspoloženje u četvrtfinalu će probati da mu pokvari Donald Jang.

Turnir serije 250 daleko je ispod rejtinga dvanaestostrukog grend slem šampiona, ali sa osmjehom na licu je prvi nosilac ispratio greške linijskih sudija koje su zasmijavale i glavnog. Pa i Pospišila, koji je sam priznao da je jedan servis Srbina duboko unutar kocke.

- Kako je moguće da je vidio aut - pitao je Novak glavnog sudiju, nimalo nervozan.

Naprotiv, razdragan i opušten, zabavljao je engleske penzionere na tribinama. Turnir ove kategorije zaista bi trebalo da bude samo dobra zabava za jednog od favorita na Vimbldonu, ali momak solidnih voleja natjerao je prvog nosioca da odigra meč koji je više od običnog sparinga.

Nestabilno vrijeme u Istbornu zbog koga je susret dan ranije prekinut poslije samo jednog odigranog gema, oslikavalo je oscilacije u igri srpskog tenisera. Ipak, Đoković je u pravi čas koristio brejk prilike i školski odradio posao u intimnoj atmosferi centralnog terena.

- Ne potcenjujte ovaj stadion, prelep je - ljubazno je Novak odgovorio na pitanje kako se čovjek koji je igrao na najvećim pozornicima osjeća na ovom omalenom borilištu. - Uživao sam u svakom trenutku. Ovo mi je bio prvi pripremni meč za Vimbldon posle sedam godina. Želeo sam da na treći grend slem dođem sa nekoliko mečeva u nogama na travi. Ali, moj fokus sada nije na Otvoreno prvenstvo Engleske, već na ovaj turnir.

Prelazak sa najsporije na najbržu podlogu nikad nije lak, a Đoković se trudi da bude oprezan.

- Na travi je najbitnije da ne padneš, to baš ne volim - simbolične poruke šalje Novak, koji se okliznuo na ovoj podlozi u trećem kolu Vimbldona prošle godine.

Sada, izgleda, ima cilj da uzdignute glave napusti Istborn, jer mu je posrtanja preko glave. Jedan trofej, pa makar i sa turnira serije 250, bio bi jak vjetar u leđa pred London.

- Sa visokim procentom prvog servisa možete da dogurate daleko na travi. Trudiću se da radim na tome ovih dana - naglasio je Novak, koji je našao mir u ovom dijelu Engleske.

Kao da mu odgovara zatišje pred još jedan veliki izazov koji ga čeka.

- Istborn je prelep mali grad. Oseća se velika ljubav prema tenisu i posvećenost publike. Volim da odem do plaže, da malo prošetam na svežem vazduhu. Samo da ostane ovako lepe vreme i da ne pada kiša - dugo je Đoković čekao na prvi meč, ali se isplatilo čekanje.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije