Tenis

Šok na US openu Nadal izletio sa turnira

Šok na US openu Nadal izletio sa turnira
Šok na US openu Nadal izletio sa turnira

Italijanski teniser Fabio Fonjini napravio je najveće iznenađenje u dosadašnjem trajanju US Opena, trijumfom nad Špancem Rafaelom Nadalom u trećem kolu.

Fonjini je do treće pobjede nad Nadalom ove sezone došao poslije velike borbe u pet setova, sa 3:6, 4:6, 6:4, 6:3, 6:4, poslije tri sata i 46 minuta igre.

Na taj način, Fonjini je sklonio Nadala sa puta Novaka Đokovića, pošto je projektovanim žrebom trebalo da se njih dvojica sastanu u četvrtfinalu.

Međutim, sada Fonjinija očekuje duel sa još jednim Špancem Felisinanom Lopesom, koji je pobijedio Miloša Raonića iz Kanade sa 6:2, 7:6, 6:3. Novak se, s druge strane sastaje takođe sa španskim teniserom Robertom Bautista-Agutom, kojem je Belgijanac David Gofan predao meč pri svom vođstvu od 2-1 u setovima.

Takođe, trijumf Fonjinija je stavio tačku na jedan niz, pošto je Nadal do ove sezone deset godina osvajao barem jedan Gren slem.

Nadal i Fonjini su odigrali sjajan meč, pun uspona i padova obojice tenisera, a na kraju je Italijan zasluženo slavio. Iako je gubio 2-0 u setovima, Fonjini je i dalje bio motivisan da sruši Španca, što mu je i pošlo za rukom više puta ove godine nego ijednom drugom teniseru.

U petom setu viđena je nevjerovatna borba, a meč se odužio do 1.30 posle ponoći po lokalnom vremenu. Posle 1-1 viđeno je sedam brejkova zaredom, a Fonjini je prekinuo taj niz pošto je poveo sa 5:4 i potom odservirao za meč, iskoristivši prvu meč loptu poslije skoro četiri sata igre.

Fonjini se tako prvi put u karijeri plasirao u četvrto kolo na poslednjem Gren slem sezone. Posljednji Italijan koji je dotle stigao u Njujorku bio je Davide Sanđineti prije deset godina.

(NN/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije