Tenis

Šukalo: Osnovni cilj ostanak u grupi

Šukalo: Osnovni cilj ostanak u grupi
Šukalo: Osnovni cilj ostanak u grupi

Vojin Šukalo, selektor Fed kup reprezentacije BiH, rekao je da je ostanak u Drugoj grupi Evroafričke zone osnovni cilj u Talinu, gdje će bh. tim igrati od 4. do 7. februara.

Šukalo, Anita Husarić (692. mjesto na WTA rang-listi) i debitant u reprezentaciji Damira Muminović (1.179) u subotu kreću u Estoniju, gdje će im se pridružiti Jasmina Tinjić (588) i Jelena Simić (706).

"Osnovni cilj je ostanak u Drugoj grupi, ali trudićemo se da napravimo korak više i da se borimo za plasman u viši rang. Mnogo očekujem od Husarićeve, koja je posljednja dva turnira odigrala odlično, a ono što je posebno bitno jeste da nastupamo sa četiri igračice. Prošli put su nastupale tri i bilo je teško. Nismo imali varijante za odmor igračica, a naporno je jer se svaki dan igra i singl i dubl", rekao je Šukalo i dodao da će ekipa imati tri dana da trenira i da se prilagodi na brzu podlogu na kojoj će mečevi biti igrani.

Selektor je izrazio žaljenje što ne nastupa najbolje rangirana bh. teniserka Dea Herdželaš (432. mjesto na WTA rang-listi), koja je obavijestila Teniski savez BiH da zbog planova vezanih za turnire ne može igrati za reprezentaciju.

Osim BiH, u Talinu će igrati domaćin Estonija, Egipat, Finska, Irska, Luksemburg, Slovenija i Južna Afrika. Žrijebom će u utorak reprezentacije biti podijeljene u dvije grupe, a po dvije najbolje selekcije iz grupa će se boriti za dva mjesta koja vode u Prvu grupu Evroafričke zone.

"Mi smo po rangu četvrta reprezentacija, ali to na ovakvim takmičenjima ništa ne mora da znači. Igračice su rangirane oko 500, 600, 700. mjesta, približnog su kvaliteta, ali bitno je koliko je koja spremna u ovom trenutku. Zimska je sezona, manje se igra i mnoge stvari mogu da prevagnu. Što se tiče protivnika, najboje poznajemo Južnu Afriku i Egipat, i ako budemo s njima u grupi, mislim da imamo dobre šanse za pobjedu", dodao je Šukalo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije