Tenis

Tipsarević uspješno operisan

Tipsarević uspješno operisan
Tipsarević uspješno operisan

Srpski teniser Janko Tipsarević uspješno je operisao benigni tumor, koji se javio kao posljedica povrede stopala.

Tipsarević ne igra već 11 mjeseci zbog problema s povredom pete, a višemjesečne različite terapije nisu urodile plodom, pa je prvi put podvrgnut operaciji u junu. Ipak, nakon oporavka povreda se vratila u vidu novog benignog tumora.

"U junu sam operisao fibromatozu na levoj nozi u petnom delu, nakon čega je oporavak išao svojim tokom u željenom smeru. Međutim, kada je trebalo da počnem ponovo da hodam, pojavila se nova na mestu pored operisanog dela. Operisan sam u Frankfurtu i čvrsto verujem da će ovaj put zaista sve biti u redu", rekao je Tipsarević.

Najveći dio vremena Tipsarević provodi u Njemačkoj na terapijama, te uz svoju suprugu Biljanu i kćerku Emili, a i sam je dao objašnjene kroz šta je sve prolazio proteklih mjeseci.

"Agoniji s povredom kao da nema kraja, užasan je osećaj kada živite u neizvesnosti i niko ne može da vam garantuje ishod. Najteže za jednog sportistu je kad ne zna kada će stati na teren. Moj tim i ja smo uradili sve što je u našoj moći i što smatramo da je najbolje za moj oporavak, ostaje mi da čvrsto verujem u izlečenje. Neopisiv je osećaj koliko mi nedostaje tenis. On nije samo moj posao već način života. Skoro je godinu dana kako ne mogu da hodam bez bola, a od maja sam na štakama ili u kolicima. Uz podršku porodice ostao sam pozitivan, optimističan i uveren u svoj potpuni oporavak, kada ću se vratiti na teren mentalno jači nego pre", priznao je srpski teniser.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije