Tenis

Tomića eliminisao 251. igrač svijeta

Tomića eliminisao 251. igrač svijeta
Foto: N.N. | Tomića eliminisao 251. igrač svijeta

Bernard Tomić još jedanput je uspio da razočara svoje navijače porazom u prvom kolu čelendžera, pa je sve bliži ispadanju i iz prvih 200 na svijetu.

Tomić nije nastupao od kvalifikacija za Australijan open, gdje je poražen od Lorenca Sonega, a u međuvremenu je učestvovao u jednoj australijskoj rijaliti emisiji.

Dvadesetpetogodišnjak je trenutno 181. na ATP rang listi, a nakon samouvjerenih izjava o povratku očekivao se barem neki uspjeh na čelendžeru, međutim i to će morati da sačeka.

Australijanac nije mogao brže da bude kontradiktoran jer je, poslije izjave da mu je dosta glupiranja i da je spreman za povratak među najbolje igrače, ispao u prvom kolu čelendžera u Lilu od 251. tenisera svijeta Antoana Hoanga (6:2, 2:6, 6:4).

"Cijelu prošlu sezonu sam izgubio jer sam se glupirao. Vrijeme je da se dovedem u red i da se vratim tamo gdje pripadam i da pokušam da se nađem možda čak i u najboljih pet", samouveren je bio Tomić prije nekoliko dana.

Još jedna zanimljivost se desila na isti dan, ali prije četri godine. Tada je Tomić, u jednom od najkraćih mečeva u istoriji tenisa, izgubio od, sada već penzionisanog, Jarka Nieminena.

Finac je sa 6:0, 6:1 počistio Bernarda sa terena, kome je taj dan bio jedan od mnogih u kojima jednostavno nije bio spreman za teniski meč.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije