Tenis

Troicki: Uživam na terenu, vratiću se ponovo u svetski vrh

Troicki: Uživam na terenu, vratiću se ponovo u svetski vrh
Troicki: Uživam na terenu, vratiću se ponovo u svetski vrh

MELBURN - Srpski teniser Viktor Troicki rekao je danas da uživa na terenu poslije jednogodišnje pauze i dodao da se nada da će bilježiti još bolje rezultate.

Troicki je jutros savladao Leonarda Majera iz Argentine sa 6:4, 4:6, 6:4, 6:0 i plasirao se u treće kolo Australijan opena.

"Verujem da ću iskoristiti svaku šansu koja mi se ukaže. Uživam na terenu, a dodatan motiv mi daje to što sam dugo odsustvovao. Zadovoljan sam zbog pobede, iako sam u poslednje vreme imao i bolje partije. Srećan sam zbog dobrog niza", rekao je Troicki poslije meča protiv Argentinca.

On je istakao da ima veliku dozu samopouzdanja, pogotovo što je prethodno osvojio turnir u Sidneju.

"Dobro se osećam i gledam samo od meča do meča. Imam veliku dozu samopouzdanja i koncentrisan sam na rivale", naveo je Troicki.

Troickom će protivnik u narednoj fazi biti sedmi teniser sveta Tomaš Berdih iz Češke, koji je bio bolji od Jirgena Melcera sa 7:6, 6:2, 6:2.

"Tomaš je jedan od najboljih igrača i dobro se znamo jer smo mnogo puta igrali. Biće veoma teško, ali daću sve od sebe kako bih ga pobedio. Na meni je da odigram dobro i pokušam da zabeležim trijumf", rekao je srpski teniser.

Troicki je istakao da nije razmišljao da napusti tenis i pored toga što je poslije suspenzije bio na 842. mjestu.

"Krenuo sam sve iz početka i pomislio zašto se ne bih ponovo vratio na vrh. Uradio sam dobru stvar i zadovoljan sam. Iako sam imao sumnju nikada nisam razmišljao o odustajanju. Zbog suspenzije sam bio ljut i radio sam kao nikad, trud se isplatio", zaključio je Troicki.

Troicki se trenutno nalazi na 54. poziciji na ATP listi, ali ga očekuje novi skok poslije uspjeha na Otvorenom prvenstvu Australije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije