Tenis

Troicki poražen od Verdaska u četvrtfinalu Gštada

Troicki poražen od Verdaska u četvrtfinalu Gštada
Troicki poražen od Verdaska u četvrtfinalu Gštada

GŠTAD - Srpski teniser Viktor Troicki nije uspio da se plasira u polufinale ATP turnira u Gštadu posto je danas u četvrtfinalnom meču poražen od Španca Fernanda Verdaska u tri seta - 6:4, 6:7 (7:9), 6:1.

Troicki je pružio snažan otpor favorizovanom Špancu, trenutno 38. na ATP listi, i malo je nedostajalo da priredi iznenanđenje.

Poslije izgubljenog prvog seta, u kojem je Verdasko sačuvao brejk prednosti iz trećeg gema (2:1), srpski teniser je u nastavku duela zaigrao veoma dobro.

Vođena je velika i ravnopravna borba, Španac je na startu osvojio gem na servis protivnika, Troicki uzvratio u osmom gemu za izjednačenje (4:4), a sjajan tenis viđen po ulasku seta u taj brejk.

Španac je poveo sa 4:0 i činilo se da će rutinski sačuvati vođstvo, međutim, uporni Troicki zaigrao je kao u najboljim danima i najpre izjednačio, a potom preciznim udarcima izborio 1:1 u setovima.

U odlučujućem setu srpski teniser je, međutim, sasvim posustao. Verdasko je sa dva brejka poveo sa 4:0 i bez problema okončao duel nakon nešto višse od dva sata igre.

U borbi za finale Verdasko se sastaje sa zemljakom Pablom Anduharom.

Iako je poražen, Troicki je u Gštadu odradio veliki posao. Prethodno je pobedio Austrijanca Dominika Tijema i Andreja Golubjeva iz Kazahstana, tako da se uspešno vratio takmičenjima nakon jednogodišnje suspenzije koja mu je u julu 2013. izrečena zbog kršenja antidoping pravila.

Troicki trenutno zauzima čak 847. mjesto na ATP listi, ali je pokazao da je nisko rangiran samo formalno i da je sačuvao kvalitete za brzi povratak u elitno društvo.

Turnir u švajcarskom gradu igra se za ukupan nagradni fond od 485.760 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije