Tenis

USO: Novak iza ponoći, JJ vs Bojana

USO: Novak iza ponoći, JJ vs Bojana
USO: Novak iza ponoći, JJ vs Bojana

US Open počinje u ponedeljak, a na terenu će se naći troje srpskih predstavnika – Novak Đoković, Jelena Janković i Bojana Jovanovski.

Novak će sa Argentincem Dijegom Švarcmanom igrati na Artur Eš stadionu i to poslednji meč u večernjem terminu, što znači da će na teren izaći poslije ponoći po našem vremenu, piše B92.

Jankovićevu i Jovanovski očekuje međusobni susret, koji je drugi po redu na Terenu 17 i mogao bi da počne najranije oko 19 časova. Program na tom terenu otvaraju Rus Mihail Južni i Nik Kirjos iz Australije.

Na najvećem stadionu kompleksa „Flašing medouz“, prvi meč, od 11 časova po lokalnom, odnosno 17 po našem vremenu, igraju Rumunka Simona Halep i domaća teniserka Danijel Rouz Kolins. Potom će se na terenu naći miljenica domaće publike Venus Vilijams i japanska veteranka Kimiko Date Krum, prije nego što se sastanu Švajcarac Stanislas Vavrinka i Jiri Veseli iz Češke.

Po završetku duela Vavrinke i češkog tenisera uslijediće ceremonija zvaničnog otvaranja posljednjeg Gren slema sezone. Večernji program, najranije u 1 čas poslije ponoći, otvaraju Ruskinje Marija Šarapova i Marija Kirilenko, a poslije njih dvije na teren izlaze Đoković i Švarcman.

Na Luj Armstrong stadionu od 17 časova igraju Poljakinja Agnješka Radvanjska i Šeron Fičmen iz Kanade, a potom na teren izlaze šampion US Opena iz 2012. godine Endi Mari i Holanđanin Robin Hase. Domaća teniserka Slouns Stivens i Nemica Anika Bek igraju treći meč na tom terenu, a najranije u 23 časa sastaju se peti nosilac Miloš Raonić iz Kanade i Japanac Taro Danijel.

US Open počinje u ponedeljak i trajaće do 7. septembra, a Srbija će imati ukupno sedam predstavnika u singlu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije