Tenis

Đoković samljeo Granoljersa, i dalje bez izgubljenog seta protiv Španca

Đoković samljeo Granoljersa, i dalje bez izgubljenog seta protiv Španca
Đoković samljeo Granoljersa, i dalje bez izgubljenog seta protiv Španca

Najbolji srpski teniser Novak Đoković uspješno je krenuo u odbranu titule na Rolan Garosu, savladavši Španca Marsela Granoljersa.

Đoković je slavio u tri seta (6:3, 6:4, 6:2).

Novak je sjajno krenuo u meč. Odservirao sigurno na startu, da bi odmah nakon toga napravio brejk. Međutim Španac se nije predavao pa je napravio ribrejk. Ipak, Novak ponovo oduzima servis protivniku i dolazi do 3:1 u prvom setu. Oba tenisera su do kraja prvog dijela igre bili sigurni na svom servisu pa je Srbin ubrzo poveo sa 1:0.

Gdje je stao u prvom, Novak je nastavio u drugom setu. Ponovo je oduzeo servis Špancu, a potom bio siguran na svom. Granoljers je uspio da osvoji jedan gem, da bi najbolji teniser Srbije onda vezao dva gema i poveo sa 4:1. Taman kad smo pomislili da je i drugi set gotov, Marsel oduzima servis Srbinu. Ipak, za nešto više nije imao snage pa je Đoković bez problema priveo drugi dio igre kraju. Interesantan je podatak da je Granoljers u devetom gemu ovog seta spasio čak osam set lopti.

Početak trećeg seta identičan kao i u prva dva. Drugi teniser svijeta na startu pravi brejk, ali onda i gubi svoj servis za 1:1. U trećem gemu granoljers ponovo ispušta svoj servis, ali ovaj put Novak potvrđuje brejk za 3:1, a onda pravi novi brejk za 4:1. Granoljers ribrejkom smanjuje na 4:2, ali u sedmom gemu ponovo gubi svoj servis, te Đoković dolazi u priliku da servira za meč. To je i uradio nakon što je spasio tri brejk lopte.

Ovo je bio njihov četvrti međusobni duel, prvi od 2013. godine, a Đoković nije izgobio nijedan set protiv Španca do sada.

Naredni rival srpskog tenisera biće pobjednik meča Tipsarević - Souza.

Tekstualni prenos meča:

15: 32 - Malo se Đoković opustio pa je Španac ubrzo došao do tri brejk lopte. Novak je spasio sve tri, ali je na drugoj poslao loptu u aut. Međutim Marsel je napravio veliku grešku i izvadio loptu iza linije i poslao u mrežu. Nakon toga uslijedila je meč lopta koju je Nole odmah iskoristio za plasman u naredno kolo.

15:25 - Čvrsta igra i velika borba nastavljena je i u narednom gemu. Đoković je izašao kao pobjednik i novim brejkom došao u priliku da servira za meč.

15:20 - Zaista sjajnu igru pružali su obojica tenisera. Iako je bio na pragu poraza Granoljers se nije predavao pa smo vidjeli mnogo atraktivnih poteza. To mu se isplatilo pa je oduzeo servis srpskom teniseru i smanjio na 4:2.

15:14 - Novi brejk uslijedio je već u sljedećem gemu. Granoljers je odlično odigrao na svom servisu, ali je Đoković ipak bio bolji i došao do 4:1.

15:11 - U narednom gemu uslijedila je velika borba. Prvi reket Srbije je spasio dvije brejk lopte, da bi potom uspio da potvrdi brejk iz prethodnog gema i dođe do 3:1.

15:00 - Kao ni do sada u meču, Novak nije dozvolio Marselu da povede, već je novim brejkom došao do 2:1 u trećem setu.

14:52 - Španac se pobrinuo da sve ne završi prebrzo. Odmah je vratio brejk za 1:1.

14:49 - Gdje je stao u drugom, Novak je nastavio u trećem setu. Odmah na staru je oduzeo servis protivniku ne prepustivši mu ni jedan poen.

14:43 - Nova set lopta, ukupno deveta, uslijedila je na Novakov servis. Bilo je 40:30 a Srbin to odmah koristi i dolazi do 2:0 u setovima.

14:37 - Zaista sjajnu igru prikazivao je Đoković. Bez ikakvih problema uz atraktivne poteze je došao do tri brejk, odnosno set lopte. Međutim, njegov protivnik savršenim servisima spašava sve tri, a onda nakon velike borbe stiže nova prilika za Noleta. Ipak šalje loptu u aut, pa ni ovu ne koristi. Peta set lopta uslijedila je odmah u sljedećem poenu, ali svojim trećim asom u ovom gemu Marsel spašava i ovu. Za novu set loptu pobrinuo se Španac koji šalje loptu u aut, ali opet uspijeva da se izvuče. Niz prilika za Srbina se nastavio, a Granoljers nastavlja sjajno da servira i spašava. Maratonski gem (trajao 13 minuta) završio je nakon što je španski teniser spasio osam set lopti i na kraju ostane u drugom setu.

14:23 - Prekida Srbin niz svog protivnika, i to na sjajan način prepustivši mu samo jedan poen, a gem je zaključio odličnim asom.

14:18 - Uslijedila je mala crna serija najboljeg srpskog tenisera, što je Marsel iskoristio i smanjio na 4:3 u drugom setu.

14:16 - U narednom gemu Španac ugrožava servis svog protivnika. Bilo je 30:40, a onda Đoković šalje loptu u aut, pa gubi jedan brejk prednosti.

14:09 - Granoljers nije nalazio rješenje za nevjerovatnog Đokovića ni na svom servisu. Nakon dosta borbe bilo je 30:40 za Srbina, ali Španac spašava ovu brejk loptu. Nova je uslijedila odmah nakon toga koju Novak koristi i povećava svoju prednost.

14:05 - Nije Đoković imao problema ni u narednom gemu, pa je ekspresno došao do 3:1. Nije protivniku prepustio niti jedan poen.

13:59 - Granoljers se ne predaje lako i konačno je uspio da prekine mali niz Novaka Đokovića, te bez izgubljenog poena smanjuje na 2:1 u drugom dijelu meča.

13:57 - Manje od dva minuta trebalo je prošlogodišnjeg RG da potvrdi brejk i povede sa 2:0.

13:55 - Granoljers je bio na servisu na početku drugog seta. Njegov protivnik je pokušavao da da ga stisne što je više moguće i što ranije stigne do novog brejka. Imao je Novak brejk loptu ali je Španac uspio da se spasi. Sjajnom igrom Đoković odmah ponovo ugrožava servis španskog tenisera. Ovaj put koristi priliku i stiže do 1:0 u drugom setu.

13:48 - Ekspresno Srbin dolazi do tri set lopte. Koristi odmah prvu i stiže do prednosti u setovima - 6:3.

13:45 - U želji da što prije završi set Đoković pritišće protivnika, ali je Španac uspio da se odupre i ostane u setu.

13:37 - Marsel je u narednom gemu došao do prilike za brejk koju najbolji srpski teniser spašava na svoj drugi servis, a potom ekspresno povećava na 5:2, te dovodi Granoljersa u situaciju da mora servira za ostanak u meču.

13:31 - I Španac pokazuje da nije turistički došao na Rolan Garos. Prepušta Đokoviću samo jedan poen i smanjuje na 4:2.

13:27 - Ovog puta Srbin čuva svoj servis bez većih problema i povećava na 4:1.

13:23 - Svjestan da je propustio veliku priliku Novak žestoko napada servis Španca u narednom gemu. Dolazi do dvije brejk prilike, prvu ne koristi, ali drugu nakon duže razmjene ne ispušta i dolazi do novog brejka i 3:1 u prvom setu.

13:18 - Španac je dobro krenuo u naredni gem i došao do 0:30, ali drugi reket svijeta se brzo vraća. Međutim, onda pogađa mrežu i poklanja Špancu brejk loptu, a potom pravi duplu servis grešku i Granoljers smanjuje na 2:1.

13:14 - Odmah je Srbin pritisnuo protivnika na njegov servis. Brzo je došao do brejk lopte, ali je Granoljers uspio da se izvuče. Ali je Novak odmah došao do druge koju je iskoristio za 2:0.

13:06 - Novak je odlično krenuo u meč i poveo sa 1:0 u prvom setu bez izgubljenog poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije