Tenis

Venus bez milosti za sestru Serenu

Venus bez milosti za sestru Serenu
Foto: Twitter | Venus bez milosti za sestru Serenu

U ponedjeljak uveče i u utorak noću po srednjeevropskom vremenu igrani su mečevi trećeg kola turnira u Indijan Velsu u konkurenciji žena. Najviše pažnje je privukao meč između sestara Vilijams, u kome je pobjedu odnijela starija Venus.

Venus Vilijams je mlađu sestru Serenu, koja se u Indijan Velsu vratila na teren poslije odsustva zbog trudnoće i porođaja u septembru, pobijedila rezultatom 6:3, 6:4, nakon 87 minuta borbe u Kaliforniji. 

Dvije legendarne američke teniserke su posljednji put igrale u prošlogodišnjem finalu Australijan opena, kada je bolja billa Serena, dok su ukupno odigrale 29 mečeva, gdje takođe prednost ima mlađa sestra - 17:12. 

Prvi set je donio solidnu igru Venus Vilijams, koja je koristila Serenine greške i loše kretanje. Počelo je sa dva maratonska gema, u kojima je Serena imala jednu neiskorišćenu brejk loptu, a Venus tri. 

Ostalo je egal, sve do šestog gema, kada je Venus sa četiri uzastopna poena brejknula sestru za 4:2, da bi potom lako privela set kraju. 

U drugom setu je Venus nastavila sa boljom igrom iz završnice prvog seta, dva puta je došla do brejka i rezultata 3:0. Međutim, Serena se u tim trenucima probudila, jednom oduzela sestri servis, zaigrala bolje i prišla na 3:2. 

Venus je ipak pojačala "gas", osvojila dva gema zaredom za 5:2, ali onda i propustila šansu da Serenu savlada najubjedljivije u karijeri. Mlađa Vilijamsova je došla do brejka za 5:3, spasivši i jednu meč loptu, a onda i do 5:4, na svoj servis. 

Dodatno je sebi zakomplikovala život Venus u narednom gemu, dva puta je griješila iz forhenda, spasila je i jednu brejk loptu, ali je na kraju uspjela da se izbori za pobjedu. 

U osmini finala Venus Vilijams će igrati protiv Anastasije Sevastove iz Letonije, koja je iz daljeg toka takmičenja izbacila Njemicu Juliju Gerges sa 6:3, 6:3. 

Na ostalim terenima je samo na jednom meču viđeno tri seta, a pobjedu je tu odnijela Karolina Voznijacki protiv Aleksandre Sasnovič iz Bjelorusije 6:4, 2:6, 6:3. Druga teniserka svijeta je tako zakazala duel u četvrtoj rundi protiv Ruskinje Darije Kasatkine, koja je eliminisala Amerikanku Sloun Stivens sa 6:4, 6:3. 

Karolin Garsija iz Francuske pobijedila je Dariju Gavrilovu iz Australije sa 7:5, 6:4, pa će igrati protiv Njemice Anželik Kerber, koja je u trećem kolu bila bolja od Ruskinje Elene Vesnine sa 7:5, 6:2. 

Amerikanka Danijel Rouz Kolins je sa 6:4, 6:4 nadigrala Sofiju Žuk iz Rusije, pa joj slijedi okršaj protiv Špankinje Karle Suarez Navaro koja je sa 7:5, 6:3 izbacila četvrtu teniserku na svijetu Elenu Svitolinu.

(Sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije