Tenis

Zimonjić: Želimo trofej u Dejvis kupu

Zimonjić: Želimo trofej u Dejvis kupu
Zimonjić: Želimo trofej u Dejvis kupu

BEOGRAD - Novi selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić izjavio je danas da je cilj za ovu sezonu jasan - osvajanje trofeja u Dejvis kupu.

"Želim da ponovo osvojimo "salataru". Verujem da u najjačem sastavu možemo svakog da pobedimo, bez obzira na podlogu i da li igramo kod kuće ili u gostima. Naravno, najvažnije je da igrači budu zdravi. Imamo odličnu atmosferu timu, dugo godina smo zajedno i daćemo sve od sebe", rekao je Zimonjić za sajt Teniskog saveza Srbije.

Jedan od najboljih dubl igrača na planeti, član tima Srbije koji je osvojio Dejvis kup 2010. godine, drugi put u karijeri biće igrač-selektor.

"Igraću i dalje na ATP turu, ako bude potrebno u nekim mečevima odigraću dubl za reprezentaciju. Uostalom, zato sam i prihvatio funkciju igrač-selektor. Biće tesko u nekim situacijama, ali ću svakako raditi ono što je najbolje za tim. Prethodno iskustvo kada samk bio selektor na ekipnom takmičenju u Diseldorfu više puta će mi sigurno puno pomoći. Drago mi je da imam podršku i poverenje svih, imam i puno iskustva što će biti od velikog značaja za naše dalje uspehe".

Zimonjić je otkrio i širi spisak igrača na koje računa, kao i dio stručnog štaba.

"Imaću dvojicu trenera u reprezentaciji, Dušana Vemića i Jovana Savića, koji će biti od velike pomoći kako bismo sve uskladili. Reprezentaciju ćemo činiti: Ðoković, Troicki, Lajović, Tipsarević, Krajinović i i ja. Na širem spisku su Ðere, Tepavac, Milojević, Zekić, Krstin, Kecmanović i Bozoljac. Sastav će zavisiti od trenutne forme, rezultata, podloge, kao i rasporeda turnira koji igrači imaju", zaključio je Zimonjić, koji će na klupi Srbije debitovati protiv Rusije od 3. do 5. februara u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije