Tenis

Ðoković: Hoću da se u velikom stilu vratim na prvo mesto

Ðoković: Hoću da se u velikom stilu vratim na prvo mesto
Ðoković: Hoću da se u velikom stilu vratim na prvo mesto

Srpski teniser Novak Ðoković rekao je danas da fizički i mentalno spreman ulazi na Završni turnir u Londonu i poručio da godinu želi da završi u velikom stilu i povratkom na prvo mjesto.

"Postoje periodi u karijeri kada rezultati nisu onakvi kakve priželjkujete. Mislim da je to prilika da postaneš jači, da sedneš i udahneš duboko... Kada se ne osećaš komforno i samouvereno, onda moraš da učiš o sebi. Nekoliko puta sam to uradio i imam veru u sebe da mogu da se vratim", rekao je Ðoković za londonski Ivning Standard.

Ðoković je dodao da je naučio životnu lekciju i da je svjestan šta mu je potrebno da se poboljša, ali i vrati na teniski vrh.

"Znam šta sam uradio u prethodnih 10 godina i nikako ne mislim da sam blizu kraja. I dalje uživam u tenisu i želim da se takmičim na vrhunskom nivou, to je moja ljubav. Dok držim reket imam želju da budem najbolji i osećam da sam mentalno spreman", rekao je Ðoković.

Ðoković je ponovio da je Endi Marej zaslužio da bude svjetski broj jedan zbog odlične forme u kojoj se nalazi.

"Mora da mu se oda priznanje za sve što je napravio, njegov niz je nevjerovatan. Nije sve u mojim rukama i vidjećemo kako će se stvari odvijati. Ipak, počastvovan sam i privilegovan zbog karijere koju imam", poručio je Novak.

Ðoković, koji bi u slučaju petog uzastopnog trijumfa u Londonu smenio Endija Mareja na prvoj poziciji, ističe da je maksimalno spreman i fokusan pred Masters u Londonu.

"Osjećam se odlično i radujem se turniru. U Londonu će učestvovati najboljih osam igrača i to mi je posljednja šansa da godinu okončam u stilu", završio je Ðoković.

Masters u Londonu igra se od 13. do 20. novembra, Ðoković se nalazi u grupi sa Gaelom Monfisom, Milošem Raonićem i Dominikom Timom, dok su u drugoj Endi Marej, Stan Vavrinka, Kei Nišikori i Marin Čilić.

Prvi meč Ðoković igra u nedjelju protiv Tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije