Tenis

Ðoković: Spreman sam za novi maraton sa Vavrinkom

Ðoković: Spreman sam za novi maraton sa Vavrinkom
Ðoković: Spreman sam za novi maraton sa Vavrinkom

MELBURN - Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković rekao je danas da je spreman za novi maratonski meč protiv Švajcarca Stanislasa Vavrinke u polufinalu Australijan opena.

Biće to treći uzastopni duel Ðokovića i Vavrinke u Melburnu, Švajcarac je prošle godine slavio u četvrtfinalu poslije velike borbe, kasnije osvojio i titulu, dok je 2013. godine Ðoković u osmini finala slavio sa 12:10 u petom setu.

"Publika očekuje još jedan maraton i veliku borbu. Uveren sam da ćemo pružiti najbolje partije, jer uvek izvlačimo maksimum jedan iz drugog. On je branilac trofeja, oseća se sigurno na ovom terenu, ali znam šta treba da uradim, nema tu mnogo tajni", rekao je Ðoković.

On je neočekivano lako savladao Kanađanina Miloša Raonića u četvrtfinalu sa 7:6 (7:5), 6:4, 6:2.

"Mislim da je ovo bila moja najbolja partija na turniru. Nadograđivao sam svoju igru kako je turnir odmicalo. Pogađao sam sa osnovne linije, dobro servirao, bio mentalno jak u prvom setu, koji je mogao da ode i na drugu stranu. To je bilo važno, a možda najvažniji je brejk u prvom gemu drugog seta. Tada sam osetio olakšanje i počeo da se krećem ka pobedi", dodao je Ðoković, koji je do sada četiri puta stizao do polufinala u Melburnu i svaki put podizao trofej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije