Tenis

Ðoković na startu turnira u Majamiju čeka pobjednika duela Kližan - Lorenci

Ðoković na startu turnira u Majamiju čeka pobjednika duela Kližan - Lorenci
Ðoković na startu turnira u Majamiju čeka pobjednika duela Kližan - Lorenci

MAJAMI - Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković počeće odbranu titule na mastersu u Majamiju mečom drugog kola u kojem čeka boljeg iz duela između Slovaka Martina Kližana i Italijana Paola Lorencija, određeno je danas žrijebom.

Ðoković je kao glavni favorit slobodan na startu, a prvi meč na turniru kojeg je osvajao 2007, 2011, 2012. i 2014. godine, odigraće u noći između subote i nedjelje od jedan sat po srednjeevropskom vremenu.

Ukoliko očekivano prođe startnu prepreku, potencijalni rivali srpskog tenisera u nastavku takmičenja su Luksemburžanin Žil Miler (3. kolo), Španac Tomi Robredo, Urugvajac Pablo Kuevas ili Australijanac Lejton Hjuit (osmina finala), Španac David Ferer, Francuz Žil Simon, Hrvat Ivo Karlović (četvrtfinale), Japanac Kei Nišikori, Kanađanin Miloš Raonić, Bugarin Grigor Dimitrov (polufinale), Španac Rafael Nadal, Britanac Endi Marej, Švajcarac Stanislas Vavrinka i Francuz Žo-Vilfred Conga (finale).

Ðoković, koji je u nedjelju odbranio titulu na prvom mastersu sezone u Indijan Velsu savladavši Rodžera Federera u tri seta, prošle godine u finalu Majamija pobijedio je Nadala sa 6:3, 6:3.

Od ostalih srpskih tenisera u Majamiju, Viktor Troicki je takođe slobodan u prvom kolu i u drugom čeka pobjednika duela između Kipranina Markosa Bagdatisa i Italijana Simonea Bolelija, dok Dušan Lajović na startu igra protiv kvalifikanta, a ukoliko prođe, njegov rival u drugom kolu biće Francuz Gael Monfis.

Turnir na Floridi igra se od 25. marta do 5. aprila za ukupan nagradni fond od 6,26 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije