Tenis

Ðoković preokretom u četvrtfinalu Majamija

Ðoković preokretom u četvrtfinalu Majamija
Ðoković preokretom u četvrtfinalu Majamija

MAJAMI - Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Majamiju pošto je sinoć u osmini finala savladao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova poslije preokreta u tri seta - 6:7 (3), 7:5, 6:0.

Ðoković je odigrao vjerovatno najslabiji meč ove sezone i malo je nedostajalo da Dolgopolov, trenutno 65. na ATP listi, priredi veliko iznenađenje.

Ipak, smogao je snage i koncentracije da se u kritičnim trenucima izvuče i izjednači u setovima, a potom u trećem dijelu susreta uvede Ukrajinca "u mašinu" i počisti ga sa terena.

Dolgopolov je set i po odigrao sjajno, potvrdivši da zaslužuje mnogo bolju poziciju na svjetskoj rang listi od trenutne. Raspoložen i izuzetno motivisan stavio je na muke velikog favorita, osvajajući poene raznovrsnim udarcima i sigurnim servisima.

S druge strane, srpskom teniseru gotovo ništa nije išlo od ruke. Pravio je brojne greške, slabo servirao i bio na ivici eliminacije, jer je Dolgopolov u drugom setu imao prednost od 4:1.

Međutim, Ðoković ne bi bio to što jeste da i u skoro beznadežnim sutuacijama ne pronađe rješenje. Slom Ukrajinca najavljen je kada je Srbin brejkom smanjio vođstvo rivala na 4:3, i potom novim gemom na protivnički servis povede sa 6:5.

U trećem setu postojao se samo svjetski broj jedan, koji je superiorno okončao duel nakon dva sata neobične i zanimljive borbe za četvrtu pobjedu nad Dolgopolovim u isto toliko međusobnih okršaja.

U meču za polufinale Ðoković se sastaje sa Špancem Davidom Fererom, koji je ranije pobijedio Francuza Žila Simona sa 7:6 (5), 6:0.

Do sada su se sastajali 18 puta, a Ðoković je daleko uspješniji i vodi sa 13:5.

Turnir na Floridi, koji se igra za ukupan nagradni fond od 6,26 miliona dolara, Ðoković je osvajao 2007, 2011, 2012. i 2014. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije