Ostali sportovi

Slišković: Nadigrali su nas na sredini terena

Slišković: Nadigrali su nas na sredini terena
Slišković: Nadigrali su nas na sredini terena

Fudbalska "A" reprezentacija BiH poražena je u drugoj utakmici kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2008. godine u Austriji i Švajcarskoj. Bh. tim izgubio je od Mađarske u srijedu naveče na "Bilinom polju" rezultatom 1:3 i tako umnogome umanjio naše šanse za osvajajnje jednog od prva dva mjesta u Grupi "C" koja vode na "EURO 2008".

Igra našeg tima, koji je prošle subote `razbio` Maltu (5:2) nije bila ni sjenka onoj iz La Valete, a tokom 90 minuta utakmice u Zenici vidjelo se da je gostujući selektor u potpunosti nadmudrio naš stručni štab.

`Preuzimam najveći dio krivice za poraz, mada određeni dio odgovornosti moraju snositi i igrači, koji na terenu nisu ispoštovali dogovor iz svlačionice. Odlučio sam da igramo s trojicom igrača u zadnjoj liniji, jer sam znao da Mađari napadaju s jednim špicom. Želio sam više igrača na sredini terena, te da protivnika 'probijemo' po bokovima. Međutim, nedostajala nam je agresivnost na sredini terena. Mađarska nas je nadigrala na sredini terena i to je odlučilo pobjednika. Logično je bilo da ne mijenjam sastav koji je pobijedio Maltu, ali sam se odlučio za promjene i to bih uradio i da se utakmica ponovo igra`, rekao je Blaž Slišković, selektor bh. reprezentacije u ostavci, dodavši:

`Ovaj poraz za 50 posto nas je udaljio od plasmana na EP, ali ništa nije izgubljeno.`

BiH 1 (0) - Mađarska 3 (1)

Strijelci: 0:1 Husti u 36. (iz jedanaesterca), 0:2 Gera u 46, 0:3 Dardai u 50, 1:3 Misimović u 64. minutu (iz jedanaesterca). Stadion `Biljino polje` u Zenici (BiH). Gledalaca: 15.000. Sudija: Kostas Kapitanis (Kipar) 5.5. Žuti kartoni: Spahić, Barbarez, Bolić, Bešlija (BiH), Hušti, Feher, Tot (Mađarska). Crveni karton: Emir Spahić (BiH) u 38. minutu.

BOSNA I HERCEGOVINA: Hasagić 5.5, Spahić 5, Barbarez 5, Papac 5, Musić 5 (od 46. minuta Muslimović 5), Kerkez 5.5, Bajramović 5.5, Bartolović 5.5 (od 65. minuta Trivunović 5.5), Hrgović 5.5 (od 73. minuta Bešlija -), Misimović 5, Bolić 5. Selektor: Blaž Slišković.

MAč

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije