Zimski sportovi

Hokejašima Vukova trofej Kupa Jaroslava Jandoureka

Hokejašima Vukova trofej Kupa Jaroslava Jandoureka
Hokejašima Vukova trofej Kupa Jaroslava Jandoureka

SARAJEVO - Hokejaši sarajevskih Vukova novi su osvajači Kupa Jaroslava Jandoureka.

Oni su u finalnom meču savladali Medvjede sa uvjerljivih 6:0, stigavši tako do prvog trofeja nacionalnog Kupa BiH u svojoj istoriji.

Ovo takmičenje, inače, nosi ime legendarnog trenera sarajevske Bosne u njenim najboljim danima, piše Anadolu Agency (AA).

Bila je to dobra hokejaška predstava premda Vukovi nisu dozvolili bilo kakvu neizvjesnost. Poveli su golom Bajera, a do kraja drugog perioda vođstvo je povećao Ramić.

Iscrpljeni Medvjedi su u posljednjem periodu ostali bez snage što je kvalitetniji i spremniji tim Vukova iskoristio postigavši do kraja još 4 pogotka (Mušić, Posavec, Ramić i Salvati) za konačnih 6:0.

Pehar je u trajno vlasništvo Dubravku  Posavecu, kapitenu Vukova, uručio Senad Zaimović, predsjednik Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Predstojeći vikend ponudiće nam finiš hokejaške sezone u BiH. Igraće se utakmice finala doigravanja BH Union Banka lige između osvajača Kupa Vukova i Ajkule s Ilidže.

Finalna serija će se igrati na dvije dobijene utakmice. Prvi susret je u petak od 22 sata, drugi meč će se igrati u subotu od 13 sati, dok će se eventualna treća utakmica odigrati u nedjelju od 21 sat. Svi dvoboji su na rasporedu u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch - Zetra", a ulaz je besplatan, javlja Anadolu Agency.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije