Zimski sportovi

Kingsi na korak do titule

Kingsi na korak do titule
Kingsi na korak do titule

LOS ANĐELES - Hokejaši Los Anđeles Kingsa u trećoj utakmici finalne serije NHL doigravanja, prvoj na svom ledu, u "Staples Centeru", pobijedili su Nju Džersi Devilse sa 4-0.

Kandidat za najboljeg igrača finala, sjajni Los Anđelesov golman Džonatan Kvik, "skinuo" je Devilsima sva 22 udarca upućena u okvir njegovog gola. Pet obrana bilo je spektakularno. Posebno je briljirao u situacijama s igračem manje. Kingsi su se odbranili u svih šest takvih.

S druge strane, Kingsi su realizovali obje situacije s igračem prednosti na ledu. U trećoj trećini su za 3-0 i 4-0 iz njih pogodili Džef Karter i Džastin Vilijams.

Do ove utakmice Kingsi su u doigravanju postigli samo šest golova u situacijama s igračem više, od 77 koliko su ih imali. Tri gola od toga otpadaju na 5-na-3 situacije.

Uz Kvika, najzaslužniji za pobjedu domaće ekipe bili su Slovenac Anže Kopitar i Džastin Vilijams sa po golom i asistencijom. I slovenski centar je jedan od kandidata za nagradu "Conn Smythe", koja se dodjeljuje najboljem hokejašu finalne serije.

Los Anđeles Kingsi dobili su fantastičnih 15 od ukupno 17 utakmica u ovosezonskom doigravanju. Postali su prva ekipa u istoriji NHL doigravanja koja je u sve četiri serije dolazila do vođstva 3-0.

Nju Džersi Devilsi postali bi tek četvrti tim u istoriji doigravanja s pobjedom u seriji nakon uvodna tri poraza kada bi im uspjelo da naprave senzacionalan preokret.

Prvi sjajan potez uprava Kingsa napravila je 17. decembra prošle godine kada je angažovala trenera Derila Satera nakon što je smijenjen Teri Marej. Nedugo nakon toga u razmjeni su napravili novi superpotez dobivši Džefa Kartera iz Filadelfije za Džeka Džonsona.

Nakon što su jedva izborili doigravanje osmim mjestom na Zapadu, krenuli su u nezaustavljivi pohod na Stenlijev pehar, njihov prvi u istoriji. Priliku da ga osiguraju imaće u srijedu, ponovno na svom ledu, u četvrtoj utakmici serije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije