Zimski sportovi

Marija Hefl Riš završila karijeru

Marija Hefl Riš završila karijeru
Marija Hefl Riš završila karijeru

BERLIN - Njemačka skijašica i trostruka olimpijska šampionka Marija Hefl Riš objavila je odluku o povlačenje u četvrtak.

„Donijela sam odluku. Mislim da je pravi trenutak da završim karijeru i započnem novu etapu svog života. Hvala vam na sjajnoj podršci“, rekla je Hefl Rišova.

29-godišnja skijašica je tokom karijere osvojila Svjetski kup, četiri olimpijske medalje i šest odličja na Svjetskim prvenstvima. U Svjetskom kupu ostvarila je 27 pobjeda i ukupno 80 puta bila na podijumu, a osvojila je i pet malih Kristalnih globusa.

U posljednjih sedam godina sve sezone u Svjetskom kupu je završila među tri najbolje u generalnom plasmanu, a do velikog Kristalnog globusa došla je 2011. godine, pobjedom nad velikom rivalkom ,Lindzi Von.

Njemica je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Sočiju osvojila zlato u superkombinaciji i srebro u superveleslalomu, i odmah je izjavila da sigurno neće nastaviti da skija do Pjongčanga 2018. godine. Međutim, samo nekoliko nedjelja kasnije imala je težak pad tokom spusta u švajcarskom Lencerhajdeu i tako je sezonu završila ranije , te nije mogla da izazove Austrijanku Anu Feninger u borbi za Kristalni globus.

Hefl Rišova je prije četiri godine na Igrama u Vankuveru osvojila zlata u superkombinaciji i slalomu, a bila je svjetska šampionka u slalomu 2009. i u kombinaciji u Šladmingu prošle godine.

Njemicu mnogi smatraju jednom od najboljih skijašica današnjice , pored Vonove i Slovenke Tine Maze. Amerikanka planira da se vrati skijanju sljedeće nedjelje poslije teške povrede i operacije koljena, dok je Mazeova istakla da neće učestvovati na sljedećim Olimpijskim igrama, ali nije otkrila kada planira da se povuče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije