Zimski sportovi

Mlada klizačica Zara Husedžinović: Želim biti kao Tuktamiševa

Mlada klizačica Zara Husedžinović: Želim biti kao Tuktamiševa
Mlada klizačica Zara Husedžinović: Želim biti kao Tuktamiševa

SARAJEVO - Mlada bh. klizačica Zara Husedžinović sutra će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na međunarodnom takmičenju Sarajevo Open koje je danas počelo u Olimpijskoj dvorani Juan Antonio Samaranch kompleksa Zetra.

Husedžinović trenira umjetničko klizanje pet godina, a već je postigla zapažene rezultate na međunarodnoj sceni.

Nada se da će sutra u katogoriji Cubs Girls 1 ostvariti dobar rezultat i osvojiti medalju.

"Volim se baviti umjetničkim klizanjem, ali u BiH nemamo dobre uslove za ovaj sport. Da imamo više leda u Sarajevu sigurno bih i ja bila bolja. Ipak, nadam se da sutra mogu osvojiti medalju, iako mi to nije toliko bitno. Najvažnije je da imam dobar nastup", izjavila je mlada bh. klizačica.

Husedžinović je prvog dana imala priliku gledati svjetsku prvakinju iz Rusije Elizavetu Tuktamiševu, koja je osvojila prvo mjesto u seniorskoj konkurenciji.

"Iako je jednom pala, jedna je od šest djevojaka koje su izvele najteži skok u umjetničkom klizanju, trostruki aksel. Jednog dana bih voljela da budem kao ona", rekla je Husedžinović.

Husedžinović je prvakinja BiH u svojoj kategoriji (2005. godište), a prije dvije godine je proglašena jednom od najperspektivnijih mladih sportista Bosne i Hercegovine. Članica je Klizačko koturaljskog kluba Sinsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije