Zimski sportovi

Morgenštern ide u penziju

Morgenštern ide u penziju
Morgenštern ide u penziju

Takmičenje u skijaškim skokovima ostaće uskraćeno za prisustvo Tomasa Morgenšterna, jednog od najboljih skakača u posljednjih deset i više godina.

Nema više Morgenatora u Svjetskom kupu, pa samim tim ni na turneji "Četiri skakaonice". Trostruki olimpijski šampion u skijaškim skokovima A saopštio je u petak da je završio karijeru, sedam mjeseci pošto je na Igrama u Sočiju osvojio srebro. Skakač kojeg kolege obožavaju i ozvu ga Morgi ima samo 27 godina. Morgenštern je prošle sezone doživio dva teška pada i tom prilikom zadobio povrede glave i pluća. Ipak, austrijski skakač se oporavio na vrijeme da pomogne austrijskom timu da osvoji srebro u Sočiju.

"Završavam aktivnu karijeru, sada spremam skok u drugi žvot", našalio se Morgenštern.

Austrijanac kaže da želi da se povuče dok ga za skakanje vežu lijepe uspomene.

"Nedavno sam na Planici uoči jednog skoka osjetio strah, pomislio sam da mi se pri uzlijetanju množe otkačiti skija, da ću napraviti neku grešku i pasti. Kada tako počnete da razmišljate o onome čim se bavite, vrijeme je za oproštaj", dodao je on.

On je jedan od četvorice skakača koji su u karijeri uspjeli da osvoje sva četiri najveća takmičenja - Olimpijske igre, svjetski šampionat, Svjetski kup i turnir "Četiri skakaonice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije