Zimski sportovi

Na Jahorini najuspješniji takmičari iz BiH i Slovenije

Na Jahorini najuspješniji takmičari iz BiH i Slovenije
Na Jahorini najuspješniji takmičari iz BiH i Slovenije

JAHORINA - U prvoj slalomskoj trci, koja je danas održana na Jahorini, u okviru "FIS kupa Jahorina 2014. godine", u muškoj konkurenciji najbolji je bio Marko Rudić iz BiH, dok su na drugom i trećem mjestu slovenački takmičari Filip Milinšek i Jan Breznik.

U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate postigle su takmičarke iz BiH - Žana Novaković je prva, druga je Šejla Merdanović, a treća Amira Halilović.

Novakovićeva i Rudić, članovi Smučarsko-planinarskog društva "Jahorina", učestvovali su na Zimskoj olimpijadi u Sočiju kao članovi reprezentacije BiH.

Druga slalom trka trebalo bi da bude održana sutra ujutro, takođe na stazi "Olimpik", sa početkom u 8.50 časova.

Na ovom takmičenju učestvuje 40 skijaša iz BiH, Slovenije, Slovačke, Srbije, Crne Gore, Holandije i Mađarske.

Ovo međunarodno takmičenje sinoć je u hotelu "Bistrica" svečano otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović.

Ovogodišnji "FIS kup Jahorina" ima izuzetno veliki značaj i za Jahorinu i Republiku Srpsku, jer je riječ i o trkama za prvenstvo BiH i, što je posebno važno, o testnoj trci za dobijanje prava na organizaciju "Evropa kupa 2015".

Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske svake godine izdvaja znatna sredstva za održavanje "Fis kupa" na Jahorini, a ove godine je, kao i prošle, za tu namjenu izdvojilo 30.000 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije