Zimski sportovi

Na Jahorini održana mini olimpijada

Na Jahorini održana mini olimpijada
Foto: Foto: Jahorina info | Na Jahorini održana mini olimpijada

Na stazama "Poljice" na Jahorini danas je održana mini-olimpijada u četiri discipline - karling, slalom, nordijsko i alpsko skijanje u okviru "Retro ski-openinga", koje organizuje Olimpijski centar "Jahorina".

Portparol Olimpijskog centra "Jahorina" Sanja Ćeremidžić rekla je Srni da je za mini-olimpijadu, prvu manifestaciju u okviru "Retro ski-openinga", bio prijavljen veliki broj takmičara iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH.

"Olimpijada je odlično protekla, ali ono što ih je posebno izenadilo su takmičari iz Kine koji su danas stigli na Jahorinu. Najbolje plasirani su dobili nagrade od Olimpijskog centra, koje podrazumijevaju skijaške karte, ali i nagrade od našeg partnera hotela `Vučko`. Možemo se pohvaliti uspješnom manifestacijom", istakla je Ćeremidžićeva i dodala da je Jahorini vraćen olimpijski duh.

Prema njenim riječima, visina snježnog pokrivača na stazama iznosi oko 40 centimetara, snijeg još pada, a u pogonu su šestosjedi "Poljice" i "Ogorjelica", te ski-lift "Poljice", ski-vrtić "Poljice" i novi dječiji vrtić u "Rajskoj dolini".

Ćeremidžićeva je dodala da cijena snižene ski-karte, koja iznosi 13,5 KM, važi do nedjelje, 16. decembra, uključujući taj dan.

Ona je podsjetila da će danas u 18.00 časova na stazi "Poljice" spustom sa bakljama biti svečano otvoreno noćno skijanje.

Ulaz na koncert "Crvene jabuke" je besplatan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije