Zimski sportovi

Otvoren "Fis kup Jahorina 2016"

Otvoren "Fis kup Jahorina 2016"
Otvoren "Fis kup Jahorina 2016"

JAHORINA - Na Jahorini je večeras otvoreno Međunarodno takmičenje u alpskim disciplinama "Fis kup Jahorina 2016" u organizaciji Smučarsko-planinarskog društva "Jahorina".

"Planirano je održavanje dva slaloma u muškoj i ženskoj kategoriji. Za sutra je predviđeno Otvoreno prvenstvo BiH na stazi Olimpik", rekao je direktor ovog takmičenja Vladimir Lučić, koji je u hotelu "Bistrica" zvanično otvorio ovu sportsku manifestaciju.

Lučić je zahvalio sponzorima, prije svega, Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvu civilnih poslova BiH, "Triglav osiguranju", te opštinama Pale i Istočno Novo Sarajevo.

Tehnički delegat Međunarodne skijaške federacije Janez Dekleva rekao je novinarima da je sa direktorom takmičenja danas pregledao stazu koja je, prema njegovom mišljenju, u veoma dobrom stanju.

"Organizatori su uradili odličan posao i uvjeren sam da će sutra svi takmičari imati optimalne uslove. Nadam se da će sutra biti sunčano vrijeme, te da će takmičari pružiti maksimum i ostvariti najbolje rezultate", kaže Dekleva.

Generalni direktor Olimpijskog centra "Jahorna" Velibor Lazarević izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da bude domaćin ovog međunarodnog takmičenja.

"Ove godine smo imali problem loših vremenskih uslova zbog čega je takmičenje bilo nekoliko puta odgođeno. Sada imamo dobre uslove i staza je u dobrom stanju", naveo je Lazarević.

Start sutrašnjeg slaloma predviđen je za 9.00 časova na stazi Olimpik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije