Zimski sportovi

Paris najbrži i u superveleslalomu u Kvitfjelu

Paris najbrži i u superveleslalomu u Kvitfjelu
Foto: Tanjug/AP | Paris najbrži i u superveleslalomu u Kvitfjelu

Dan nakon što je pobijedio svoje konkurente u spustu održanom na stazi u norveškom Kvitfjelu, Dominik Paris je to isto ponovio i u nedjeljom superveleslalomu i tako stigao do svoje 14. pobjede u trkama Svjetskog kupa u karijeri, a pete u ovoj sezoni.

Italijanski skijaš je po drugi put ove sezone ostvario dvostruku pobjedu, slavljem u dvije različite discipline na istom skijalištu. Na kraju 2018. godine je trijumfirao u spustu i superveleslalomu pred svojim navijačima u Bormiju, a pred kraj ove sezone to je ponovio i u Kvitfjelu.

Loša vidljivost i snijeg prisilili su organizatore na pomicanje starta trke, ali je nisu ugrozili. Na brzoj stazi s nekoliko zamki, aktualni svjetski prvak u superveleslalomu se najbolje snašao i potvrdio da je ove sezone jedan od najboljih skijaša u brzim disciplinama.

Paris je bio prvi koji se spustio niz stazu za manje od jedne minute i 30 sekundi (1:29.20), a nakon njega to je uspjelo još samo dvojici skijaša. Domaći favorit Kjetil Jansrud je pogriješio u završnici trke i zaostao za pobjednikom 43 stotinke, dok je Švajcarac Beat Fojc nakon drugog mjesta u subotnjem spustu osvojio treće mjesto s 60 stotinki zaostatka za Parisom.

Ovom pobjedom 29-godišnji Italijan je izbio na vrh redoslijeda za Mali kristalni globus u superveleslalomu sa 330 bodova i s trećim mjestom na finalu Svjetskog kupa u Soldeu završio bi sezonu kao najbolji. Šestorica skijaša će posljednji superveleslalom u sezoni dočekati sa šansama za osvajanje Malog kristalnog globusa.

Prije završnice Svjetskog kupa u Andori, skijaši će se za bodove još boriti i u Kranjskoj Gori, gdje je u sljedeću subotu na rasporedu veleslalom, a dan poslije i slalom za Pokal Vitranc.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije