Zimski sportovi

Putin postigao pet golova u hokejaškom meču

Putin postigao pet golova u hokejaškom meču
Foto: Tanjug/AP | Putin postigao pet golova u hokejaškom meču

SOČI - Ruski predsednik Vladimir Putin postigao je danas pet golova za svoju ekipu "Hokejaških legendi" u tradicionalnom godišnjem gala meču amaterske Noćne hokejaške lige u dvorani "Veliki ledeni dvorac" u Sočiju, prenosi TAS S.

Navodi se da je predsjednik Rusije postigao dva gola u prvoj trećini utakmice, potom u drugoj imao asistenciju, dok je u završnih 20 minuta meča postigao tri gola za konačan rezultat 12:7 u korist Putinove ekipe.

Sa njim u timu bili su ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, kao i olimpijski šampioni, Vjačeslav Fetisov, Aleksej Kasatonov, Valerij Kamenski, Pavel Bure, a golman je kao i u prethodnim ovakvim utakmicama bio guverner regiona Tula Aleksej Ðumin was. Putin je ponovo nosio specijalni crveni dres sa brojem 11.

Protiv Putina u bijelim dresovima kombinovanog tima Noćne hokejaške lige nastupili su guverner regiona Moskva Andrej Vorobjov i izvršni direktor "Norilsk nikela" Vladimir Potanjin.

TAS S podsjeća da je Noćna hokejaška liga, u kojoj igraju entuzijasti ovog sporta, osnovana prije nekoliko godina upravo na Putinovu inicijativu, a prvi gala meč održan je u Moskvi 2012, kada je Putin takođe nastupio neposredno nakon predsjedničke inauguracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije