Zimski sportovi

Rezultat karijere Nevene Ignjatović

Rezultat karijere Nevene Ignjatović
Foto: N.N. | Rezultat karijere Nevene Ignjatović

Srpska skijašica Nevena Ignjatović šestim mjestom u kombinaciji ostvarila je najbolji rezultat u karijeri u Svjetskom kupu, a na istoj trci trijumfovala je Švajcarkinja Vendi Holdener.

Dvadesetsedmogodišnja Ignjatovićeva u petak je u švajcarskom skijalištu Lincerhajde ostvarila rezultat 2.03.24 minuta te osvojila 40 bodova za generalni plasman. Do sada joj je najbolji plasman u Svjetskom kupu bilo 14. mjesto, koje je ostvarila u decembru prošle godine u paralel slalomu voženom u Francuskoj.

Što se tiče trke u Švajcarskoj, Holdenerova je pred domaćim navijačima slavila vremenom 2.01.18 minuta i trijumfom potvrdila dobru formu, ali i istakla kandidaturu za medalju na Olimpijskim igrama, koje će biti održane sljedećeg mjeseca. Drugo mjesto zauzela je Italijanka Marta Basino (2.02.73), a treća je bila Slovenka Ana Bucik (2.02.74).

U top pet završile su Amerikanka Lindzi Von (2.03.06), koja je bila vodeća poslije prve trke, te Austrijanka Ramona Zibenhofer (2.03.18). Vodeća u generalnom plasmanu Svjetskog kupa Amerikanka Mikaela Šifrin preskočila je trku kako bi što spremnija dočekala nastupe u veleslalomu i slalomu ovog vikenda.

Ona je ove sezone sakupila 1.477 bodova, drugoplasirana u generlanom plasmanu Holdenerova ima 686, a treću poziciju drži Njemica Viktorija Rebensburg sa 634 boda. Ignjatovićeva je 66. sa 71 bodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije