Zimski sportovi

Šifrin nastavila dominaciju i na Svjetskom prvenstvu

Šifrin nastavila dominaciju i na Svjetskom prvenstvu
Foto: Tanjug/AP | Šifrin nastavila dominaciju i na Svjetskom prvenstvu

Američka skijašica Mikaela Šifrin prenijela je dominaciju iz Svjetskog kupa i na Svjetsko prvenstvo, koje je danas počelo ženskim superveleslalomom u švedskom Areu. Sjajna Amerikanka je osvojila zlatnu medalju, i tako potvrdila da se ove sezone nalazi u fenomenalnoj formi.

Šifrin je ove sezone u Svjetskom kupu ostvarila čak 13 pobjeda, i to u svojim omiljenim disciplinama slalomu, veleslalomu i superveleslalomu. Stoga će do kraja Svjetskog prvenstva imati još najmanje dvije prilike da se popne na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Srebrnu medalju u današnjem superveleslalomu osvojila je Sofija Gođia sa svega dvije stotinke zaostatka za pobjednicom. Do bronze je došla Švajcarkinja Korin Suter sa pet stotinki sporijim vremenom od Amerikanke.

Lindzi Von, jedna od najboljih skijašica svih vremena pala u današnjoj trci. Međutim, nakon što ju je na stati pregledala ljekarska ekipa Von je ustala i odskijala niz stazu.

Von je zbog konstantnih bolova u oba koljena nedavno najavila da će joj trke superveleslaloma i spusta na Svjetskom prvenstvu biti posljednje u karijeri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije