Zimski sportovi

Srbija izborila opstanak u A grupi Druge divizije SP

Srbija izborila opstanak u A grupi Druge divizije SP
Srbija izborila opstanak u A grupi Druge divizije SP

REJKJAVIK - Reprezenacija Srbije u hokeju na ledu izborila je opstanak u A grupi Druge divizije prvenstva svijeta nakon što je danas u posljednjem kolu šampionata u Rejkjaviku savladala selekciju Novog Zelanda sa 17:0 (7:0, 6:0, 4:0).

Hokejaši Srbije opravdali su ulogu favorita u meču protiv najslabije ekipe šampionata i ubjedljivim trijumfom obezbijedili opstanak, dok će se reprezentacija Novog Zelanda sljedeće sezone takmičiti u nižem rangu, grupi B.

Po tri gola postigli su Janković i Filipović, dva puta su strijelci bili Ilić, Gabrić, Sretović i Kovačević, dok su po jednom mrežu pogodili Raković, Milovanović i Babić.

Poslije četiri vezana poraza reprezentacija Srbije je u posljednjoj utakmici šampionata deklasirala selekciju Novog Zelanda i tako popravila utisak nakon slabih rezultata u prethodnim mečevima, dok su Novozelanđani potvrdili da su zalutali u ovu diviziju, pa će se od sljedeće godine zasluženo takmičiti u nižem rangu.

U drugom meču dana od 18.30 po našem vremenu sastaju se Estonija i Španija, u utakmici koja će odlučiti pobjednika šampionata i putnika u viši rang - B grupu Prve divizije, dok će osvajača bronzane medalje u Rejkjaviku direktno odlučiti posljednji meč u kojem se od 22 časa sastaju Hrvatska i domaćin Island.

Mjesto Novog Zelanda u A grupi Druge divizije sljedeće godine zauzeće Belgija, koja je osvojila zlatnu medalju u B grupi Druge divizije svjetskog prvenstva, od 2. do 8. aprila u Bugarskoj.

Rezultati svih mečeva reprezentacije Srbije na SP u Rejkjaviku:

12. aprila: Estonija - Srbija 5:2

13. aprila: Srbija - Island 3:5

15. aprila: Španija - Srbija 4:2

17. aprila: Srbija - Hrvatska 3:6

18. aprila: Novi Zeland - Srbija 0:17

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije