Zimski sportovi

Stravičan pad Lindzi Von u Švedskoj

Stravičan pad Lindzi Von u Švedskoj
Foto: Tanjug/AP | Stravičan pad Lindzi Von u Švedskoj

​Jedna od najboljih skijašica svih vremena Lindzi Von, završila je u zaštitnoj mreži, ali se ubrzo pridigla i uz ovacije publike stigla do cilja.

Lindzi Von je na svom pretposljednjem spustu u Oreu, izgubila kontrolu, zatim pala i završila u zaštitnoj mreži. Organizatori i medicinsko osoblje momentalno je pritrčalo u pomoć, ali Vonova je samostalno ustala i uz gromoglasnu podršku publike stigla do cilja.

Prije nekoliko dana, Lindzi je najavila završetak svoje bogate karijere, a njena poslednja trka će biti u subotu, jer kako kaže tijelo joj je odavno slomljeno.

U karijeri je osvojila 82 pobjede, 4 manje od čuvenog rekorda švedskog skijaša Ingemara Stenmarka i tako odlazi kao najtrofejnija skijašica svih vremena.

Tokom karijere je osvojila četiri velika Kristalna globusa, uz 16 malih, olimpijsko zlato u spustu, a svjetska je prvakinja je bila i u spustu i u superveleslalomu. Na Zimskim olimpijskim igrama je osvojila još dvije medalje, a na Svjetskom prvenstvu se na podijumu našla još pet puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije