Zimski sportovi

Svindal ne odustaje, SP 2017. novi cilj

Svindal ne odustaje, SP 2017. novi cilj
Svindal ne odustaje, SP 2017. novi cilj

Najbolji spustaš svijeta 33-godišnji Norvežanin Aksel Lund Svindal u subotu je pao na utrci u Kitzbuehelu i teško povrijedio desno koljeno, ali ga to neće otjerati sa skijaških staza, na koje se planira vratiti sa željom za uspješnim nastupom na Svjetskom prvenstvu u februaru 2017. u St. Moritzu.

"Početna tačka će biti povratak. Daću sebi vremena koliko god bude trebalo", rekao je još uvijek vodeći skijaš u Svjetskom kupu na konferenciji za medije organizovana u ponedjeljak u Innsbrucku.

Iako su mnogi nakon utrke u Kitzbuehelu, na kojoj je za Svindala završena sezona, krivicu za teške padove nekoliko skijaša svalili na organizatore, norveški skijaš nije želio nikoga optužiti za ono što mu se dogodilo.

"Jednostavno, pao sam. Sve se dogodilo vrlo brzo, nisam vidio ništa od podloge. Kao da sam skijao s povezom na očima. Mogao sam proći i mnogo lošije", zaključio je Svindal koji nije želio komentarisati mišljenje mnogih da je utrku trebalo ranije prekinuti, ali je iskazao zadovoljstvo time što će se analizirati uslovi na stazi.

Unatoč tome što mu je pad u Kitzbuehelu odnio mogućnost borbe za Veliki kristalni globus, Svindal je u ponedjeljak smogao snage i za crni humor.

"Dok smo čekali, scene u bolnici su bile kao da se snima ratni film. Samo su nas donosili jednog za drugim na nosilima. Streitberger je već bio tamo pa smo morali odlučiti ko će prvi na operaciju", našalio se Svindal koji se prije početka rehabilitacijskog procesa planira dobro odmoriti.

Kao osnovni cilj za sljedeću sezonu Norvežanin je postavio uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu, kojem će u februaru 2017. godine domaćin biti švicarski St. Moritz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije