Zimski sportovi

Svindal se vratio na skijaške staze

Svindal se vratio na skijaške staze
Foto: N.N. | Svindal se vratio na skijaške staze

Norveški skijaš Aksel Lund Svindal objavio je da je spreman za povratak na stazu i da će učestvovati na trkama u brzinskim disciplinama u kanadskom Lejk Luizu predstojećeg vikenda.

Svindal je prethodnih sezona imao velikih problema sa povredama, a posljednje dvije je završio već u prvoj polovini, zbog koljena. Prije toga, propustio je kompletnu sezonu 2014/15 zbog povrede Ahilove tetive.

"Vratio sam se. Tu sam gdje želim da budem, da skijam spust. Imao sam previše povreda posljednjih godina, mnogo vremena sam proveo u oporavku, mnogo sam radio, ali sve se svodi na ovo što nas čeka", rekao je Svindal.

Tokom karijere, Norvežanin je osvojio dva velika Kristalna globusa – 2007. i 2009. godine, uz devet malih. Ima po jedno olimpijsko zlato, srebro i bronzu, kao i pet titula svjetskog šampiona.

Spust i superveleslalom u Lejk Luizu označiće početak Svjetskog kupa što se tiče brzinskih disciplina, a u tom ski centru Norvežanin je slavio osam puta.

"Volim Lejk Luiz, imam mnogo lijepih uspomena na ovo mjesto. Ovdje sam došao i do prve pobjede, bilo je to davno, pretvaram se u matorog spustaša", istakao je Svindal.

U dosadašnjem dijelu elitnog takmičenja održana je samo jedna trka – slalom u Leviju, na kojem je najbolji bio Nijemac Feliks Nojrojter.

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije