Zimski sportovi

U Zetri najskuplji trening na svijetu

U Zetri najskuplji trening na svijetu
U Zetri najskuplji trening na svijetu

Zbog visokih cijena termina u Olimpijskoj dvorani Zetra ove sezone, ledeni sportovi u Bosni i Hercegovini mogli bi biti potpuno ugašeni. Naime, Javno komunalno poduzeće ZOI '84 odredilo je nove cijene korištenja ledene plohe, ove godine neuporedivo više u odnosu na sve prethodne godine.

Klubovi koji ove godine žele koristiti ledenu plohu u kompleksu Zetra morat će od ove sezone, za jedan sat treninga, platiti 340 KM + PDV.

Potvrđeno je ovo za portal Radiosarajevo.ba i iz KJP ZOI'84, gdje su nam kazali su da su odluku o povećanju cijene donijeli direktor i Uprava. Nisu dali dodatna pojašnjenja.

Podsjećamo vas da su u sezoni 2013/2014, cijene iznosile od 100 KM u najjeftinijem terminu, do 170 KM u najskupljem.

Šta ovo povećanje cijene znači za sportiste na ledu, razgovarali smo s Elmirom Šehićem, predsjednikom Klizačko-koturaljskog kluba Olimp koji je dobio obavijest o povećanju cijene i ne krije razočarenje ovom odlukom.

„Ostao sam zatečen, osjećamo se poniženo. U klubu smo procijenili da nam je sedmično potrebno sedam sati treninga. To je više od 2.500 KM sedmično. Kako uopće pronaći taj novac“, govori Šehić.

Šehić otrkiva i da razmišljaju da li da "ugase" klub te dodaje kako imaju pozive iz Zagreba i Beograda da dođu kad požele i treniraju – besplatno...

„Naša djeca, od 6 do 15 godina, mnogo su hrabra kada izađu na led da se takmiče protiv djece koja imaju deset, sto puta bolje uvjete. Ovaj sport skup je samo kod nas, u inostranstvu grad i država, plaćaju djeci, koja su najzdraviji korpus svakog društva, treninge na ledu, a često i putovanja“, poručio je Šehić.

Tražili smo odgovor i od Konkurencijskog savijeta Bosne i Hercegovine, no nismo ga dobili, ali je za očekivati da će se i oni oglasiti po ovom pitanju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije